Skip to main content

Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang

Korang nak tau...2hari lepas kan..unimates iols Ali Zulhusni buang tebiat pegi upload gamba hakak yg huduh buruk gemok kt FB dia . Ali ni memang bengong..tak tau la bila masa dia amik gamba curik tuh... dia kata mase tu ktorg nak pegi beraya rumah pipah tahun 2008. 2008 ktorg final year kat UIA. Umur 23 mase tu. Hampehh betoi la dah la upload kt FB dia. Kojaqq sangat tau😅

Ali, yana, pipah, dyan memang geng2 merambu zaman uia dulu. Alhamdulillah friendship still berkekalan until now..masing2 pon dah kahwin. 8tahun dh nohh kami grad uia. How time flies..

Gamba bawah ni la yg Ali upload kat FB😱. Ya ampunn malu okeh. Rasa nak jotos2 kepala dia. Kojaqq😭😭 (maap kn bahasa pasar hambe). Ye laa diakui mami nuha nayl ni dulu comot legam hitam gemok..hahahaa. Mujur lah ayah nuha nayl terima mami seadanya mase zaman comot nih. Makna nya ayah nuha nayl memang tak pandang rupa paras mase mencari isteri..yg penting hati baik...ewahh. 2008 tu kami dh bertunang.

Mami cropkan gamba tu dan compare kan dengan gamba mami terkini tahun 2016 umur 31 anak 2 orang. Lain kan?? Mami makin gojesss dan jelita kan kan...😜😜. Bahaha...ehh tolong sikit gamba tak edit okeh! Betapa bertuahnya ayah nuha nayl kahwin dengan mami sebab daripada comot legam berubah 360 jadi gojess lepas dah kahwin. Jangan jadi cun melecun sebelum kahwin..tapi lepas kahwin transform jadi boyak lemau comot tak bersiap. Asal boleh jer. No no...takmau okeh.

Rahsia nya..takde apa. Dulu mana la tak ireng pegi balik kelas jalan kaki. Pastu lepas makan trus tido mana tak gemok. Lepas brsalin Nuha kulit memang ade mulus sikit lah. Cerah sikit lah. Sebab makan nona roguy kott😃. Mami mmg xde amik kolagen2 tiruan bagai. Minum air masak bebanyak jek. Tapi berpantang mmg strict *beauty is pain katenye...

So adik2 yg comot mase remaja...mase zaman belajar orang tak pandang jangan risau yer.. lepas kahwin Insyaallah korang akan tambah gojess. Perubahan hormon2 akan membantu tubuh korang produce kolagen2 asli seterusnya bertambah jelita. Wakakaka.. Kalau orang kata 'Men's life begin at 40..' lain pulak dengan perempuan. 'Women's life begin at 30. Mami dan kawan2 admit n hasil pemerhatian..bila masuk umur 30 ni wanita memang akan tambah jelita dan gojess gitu. Tak mau percaya?? Tak percaya sudah...nama kau Dolah 😝

Tapi kome2 yg dah kahwin pon please lah jaga diri tu ye. Lepas brsalin pantang elok2. Jangan ingat mentang2 dh ada orang nak..dh ade suami boleh abaikan diri. Jaga penampilan diri ye..untuk suami kita jugak bukan orang lain❤

Shila Yg Dulu vs Shila Sekarang

Comments

Nurhidayu said…
mak ai..sampai hati dia pi upload gambar tuuu..

tapi tak paaaa...mu pun dah lain skrg ni...

makin gojes...jelita ...bagai..hehe
shilafaizz said…
Tu laa hampeh betul memang jahat ali ni ayu...macam dlm cerita ali s*tan tuh! Selamber pegi upload gamba org. Ingat dh tua2 ni hilang dh kesengalan dia tu. Ntah apa den menungkn time ni pon xtau..haha. konon dia nak kenekan den... pastu den upload gamba 2008 vs 2016 ni kat dia. aku dh jadi fazura skrg!mwahahaha

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…