Wednesday, June 1, 2016

Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang

Korang nak tau...2hari lepas kan..unimates iols Ali Zulhusni buang tebiat pegi upload gamba hakak yg huduh buruk gemok kt FB dia . Ali ni memang bengong..tak tau la bila masa dia amik gamba curik tuh... dia kata mase tu ktorg nak pegi beraya rumah pipah tahun 2008. 2008 ktorg final year kat UIA. Umur 23 mase tu. Hampehh betoi la dah la upload kt FB dia. Kojaqq sangat tau😅

Ali, yana, pipah, dyan memang geng2 merambu zaman uia dulu. Alhamdulillah friendship still berkekalan until now..masing2 pon dah kahwin. 8tahun dh nohh kami grad uia. How time flies..

Gamba bawah ni la yg Ali upload kat FB😱. Ya ampunn malu okeh. Rasa nak jotos2 kepala dia. Kojaqq😭😭 (maap kn bahasa pasar hambe). Ye laa diakui mami nuha nayl ni dulu comot legam hitam gemok..hahahaa. Mujur lah ayah nuha nayl terima mami seadanya mase zaman comot nih. Makna nya ayah nuha nayl memang tak pandang rupa paras mase mencari isteri..yg penting hati baik...ewahh. 2008 tu kami dh bertunang.

Mami cropkan gamba tu dan compare kan dengan gamba mami terkini tahun 2016 umur 31 anak 2 orang. Lain kan?? Mami makin gojesss dan jelita kan kan...😜😜. Bahaha...ehh tolong sikit gamba tak edit okeh! Betapa bertuahnya ayah nuha nayl kahwin dengan mami sebab daripada comot legam berubah 360 jadi gojess lepas dah kahwin. Jangan jadi cun melecun sebelum kahwin..tapi lepas kahwin transform jadi boyak lemau comot tak bersiap. Asal boleh jer. No no...takmau okeh.

Rahsia nya..takde apa. Dulu mana la tak ireng pegi balik kelas jalan kaki. Pastu lepas makan trus tido mana tak gemok. Lepas brsalin Nuha kulit memang ade mulus sikit lah. Cerah sikit lah. Sebab makan nona roguy kott😃. Mami mmg xde amik kolagen2 tiruan bagai. Minum air masak bebanyak jek. Tapi berpantang mmg strict *beauty is pain katenye...

So adik2 yg comot mase remaja...mase zaman belajar orang tak pandang jangan risau yer.. lepas kahwin Insyaallah korang akan tambah gojess. Perubahan hormon2 akan membantu tubuh korang produce kolagen2 asli seterusnya bertambah jelita. Wakakaka.. Kalau orang kata 'Men's life begin at 40..' lain pulak dengan perempuan. 'Women's life begin at 30. Mami dan kawan2 admit n hasil pemerhatian..bila masuk umur 30 ni wanita memang akan tambah jelita dan gojess gitu. Tak mau percaya?? Tak percaya sudah...nama kau Dolah 😝

Tapi kome2 yg dah kahwin pon please lah jaga diri tu ye. Lepas brsalin pantang elok2. Jangan ingat mentang2 dh ada orang nak..dh ade suami boleh abaikan diri. Jaga penampilan diri ye..untuk suami kita jugak bukan orang lain❤

Shila Yg Dulu vs Shila Sekarang

2 comments:

Nurhidayu said...

mak ai..sampai hati dia pi upload gambar tuuu..

tapi tak paaaa...mu pun dah lain skrg ni...

makin gojes...jelita ...bagai..hehe

shilafaizz said...

Tu laa hampeh betul memang jahat ali ni ayu...macam dlm cerita ali s*tan tuh! Selamber pegi upload gamba org. Ingat dh tua2 ni hilang dh kesengalan dia tu. Ntah apa den menungkn time ni pon xtau..haha. konon dia nak kenekan den... pastu den upload gamba 2008 vs 2016 ni kat dia. aku dh jadi fazura skrg!mwahahaha

Wednesday, June 1, 2016

Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang

Korang nak tau...2hari lepas kan..unimates iols Ali Zulhusni buang tebiat pegi upload gamba hakak yg huduh buruk gemok kt FB dia . Ali ni memang bengong..tak tau la bila masa dia amik gamba curik tuh... dia kata mase tu ktorg nak pegi beraya rumah pipah tahun 2008. 2008 ktorg final year kat UIA. Umur 23 mase tu. Hampehh betoi la dah la upload kt FB dia. Kojaqq sangat tau😅

Ali, yana, pipah, dyan memang geng2 merambu zaman uia dulu. Alhamdulillah friendship still berkekalan until now..masing2 pon dah kahwin. 8tahun dh nohh kami grad uia. How time flies..

Gamba bawah ni la yg Ali upload kat FB😱. Ya ampunn malu okeh. Rasa nak jotos2 kepala dia. Kojaqq😭😭 (maap kn bahasa pasar hambe). Ye laa diakui mami nuha nayl ni dulu comot legam hitam gemok..hahahaa. Mujur lah ayah nuha nayl terima mami seadanya mase zaman comot nih. Makna nya ayah nuha nayl memang tak pandang rupa paras mase mencari isteri..yg penting hati baik...ewahh. 2008 tu kami dh bertunang.

Mami cropkan gamba tu dan compare kan dengan gamba mami terkini tahun 2016 umur 31 anak 2 orang. Lain kan?? Mami makin gojesss dan jelita kan kan...😜😜. Bahaha...ehh tolong sikit gamba tak edit okeh! Betapa bertuahnya ayah nuha nayl kahwin dengan mami sebab daripada comot legam berubah 360 jadi gojess lepas dah kahwin. Jangan jadi cun melecun sebelum kahwin..tapi lepas kahwin transform jadi boyak lemau comot tak bersiap. Asal boleh jer. No no...takmau okeh.

Rahsia nya..takde apa. Dulu mana la tak ireng pegi balik kelas jalan kaki. Pastu lepas makan trus tido mana tak gemok. Lepas brsalin Nuha kulit memang ade mulus sikit lah. Cerah sikit lah. Sebab makan nona roguy kott😃. Mami mmg xde amik kolagen2 tiruan bagai. Minum air masak bebanyak jek. Tapi berpantang mmg strict *beauty is pain katenye...

So adik2 yg comot mase remaja...mase zaman belajar orang tak pandang jangan risau yer.. lepas kahwin Insyaallah korang akan tambah gojess. Perubahan hormon2 akan membantu tubuh korang produce kolagen2 asli seterusnya bertambah jelita. Wakakaka.. Kalau orang kata 'Men's life begin at 40..' lain pulak dengan perempuan. 'Women's life begin at 30. Mami dan kawan2 admit n hasil pemerhatian..bila masuk umur 30 ni wanita memang akan tambah jelita dan gojess gitu. Tak mau percaya?? Tak percaya sudah...nama kau Dolah 😝

Tapi kome2 yg dah kahwin pon please lah jaga diri tu ye. Lepas brsalin pantang elok2. Jangan ingat mentang2 dh ada orang nak..dh ade suami boleh abaikan diri. Jaga penampilan diri ye..untuk suami kita jugak bukan orang lain❤

Shila Yg Dulu vs Shila Sekarang

2 comments:

Nurhidayu said...

mak ai..sampai hati dia pi upload gambar tuuu..

tapi tak paaaa...mu pun dah lain skrg ni...

makin gojes...jelita ...bagai..hehe

shilafaizz said...

Tu laa hampeh betul memang jahat ali ni ayu...macam dlm cerita ali s*tan tuh! Selamber pegi upload gamba org. Ingat dh tua2 ni hilang dh kesengalan dia tu. Ntah apa den menungkn time ni pon xtau..haha. konon dia nak kenekan den... pastu den upload gamba 2008 vs 2016 ni kat dia. aku dh jadi fazura skrg!mwahahaha