Skip to main content

Shopping Sepetang Di SOGO

Sebenarnya kan, tak plan langsung nak shopping kat Baby Fair, SOGO semalam since i'm eagerly waitingfor the Motherhood and Baby expo kat Midvalley bulan May nanti. Tapi sesaje lah kannnn bgtau pak pais ade Baby fair kt SOGO. eh semalam dia ajak pegi pulak...bagai mata mengantuk disorongkan bantal...

Kebetulan half day, so kami pergi lah berdua ke SOGO..myra gi school...daripada tak nak beli sangat terbeli lah jugak 6-7helai baju baby...termasuk hadiah baju utk baby kakak ai...baju baby amik sume kaler natural, especially putih. Suke sgt tengok baby pakai baju putih...suci gituuu.

Beli jugak maternity blouse mami, baju Myra, lego untuk Myra, dengan doll Ulat..hahah comel plak ulat tu boleh buat bantal peluk. Habis dekat 250 lah jugak...tenkiu ayah belanja anak2 dan mami sopping...kehkehkeh. Yang kami realize bila dh nak masuk 2 anak ni, walaupun plan nye nak cari baju baby jer tapi rase x sedap hati x sopping utk Myra jugak...siannn dia kan. tapi lastly barang dia lagi banyak plak dari si adik. Iskiskisk...Amik je dia dari school, terus bagi doll ulat tu. kemain seronok dia. Orang lain nak peluk pon xboleh. Lego x bukak lagi, biar dia bosan dgn satu2 toy dulu baru bukak yg lain...

Baju2 baby boleh tahan murahhh uols, dari serendah rm10..brand2 yg ok tau. ok lah xyah beli mahal2 sgt nanti kejap je pakai...Baju2 Fisher Price dr rm75 jadi rm21 jer..murah kan kan. maternity blouse MIKI dari rm39 jadi rm9 sahajork...tu yg amik, padahal langsung x plan nk beli baju bajan untuk diri sendiri.

Warehouse Baby Fair ni sampai 28 Feb...kalau rasa nak nak shopping babju baby, toddler (tak banyak) meh la ke SOGO....





Comments

:: Mrs.Eady :: said…
hari-hari pegi sogo..hehee..office dekat sini je..
shilafaizz said…
heheh shila ni jarang gi sogo izwa...sebab jauh dari opis..setahun 2,3 kali jek pegi..dulu mase opis kt menara maybank, rajin gak pegi...dh pindah bangsar ni rajin ke midvalley plak
Nanie Khairani said…
Bestnya g sogo.. Nanie suka sangat makan laksa kat sogo... sedappp.. :)

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…