Tuesday, February 19, 2013

Preparation Awal Salah Ke Tak Ke...

When i told some frens that me and husband already made lil' preparation for welcoming lil' junior, there will be 'suara-suara' said: "eh tak awal sangat ke?" "Awalnye shopping? pantang orang2 tua neh..."

Kehkehkeh kelakar pon ade...i dont care about the pantang orang2 tua, because for me its ridiculous. If there's something bad happen, why should worry? Believe it that is Allah's will...semua pon milik Allah. Barang2 tu tak salah pon, bagi je lah kat orang lain or as a gift bila kawan2 atau sedara mara bersalin. Simple kan? Kenapa nak percaya benda2 dan ikut kepercayaan yg bukan2.

Pasal awal sangat, for me i've my own reason...mase myra pon kami beli sikit demi sikit since im 4month preggy. Beli selai2 baju, beli itu ini sikit. So tak terasa duit kuar selepuk berkepuk2...this time around pon same...bila ade promo, ade jer sale kami beli jer...tapi kali ni xbanyak sangat shopping sebab banyak yg dah ade time myra dulu tinggal topup2 sikit.

Tak sabar tunggu next checkup ape kabar la lil' jr di dalam...





0 comments:

Tuesday, February 19, 2013

Preparation Awal Salah Ke Tak Ke...

When i told some frens that me and husband already made lil' preparation for welcoming lil' junior, there will be 'suara-suara' said: "eh tak awal sangat ke?" "Awalnye shopping? pantang orang2 tua neh..."

Kehkehkeh kelakar pon ade...i dont care about the pantang orang2 tua, because for me its ridiculous. If there's something bad happen, why should worry? Believe it that is Allah's will...semua pon milik Allah. Barang2 tu tak salah pon, bagi je lah kat orang lain or as a gift bila kawan2 atau sedara mara bersalin. Simple kan? Kenapa nak percaya benda2 dan ikut kepercayaan yg bukan2.

Pasal awal sangat, for me i've my own reason...mase myra pon kami beli sikit demi sikit since im 4month preggy. Beli selai2 baju, beli itu ini sikit. So tak terasa duit kuar selepuk berkepuk2...this time around pon same...bila ade promo, ade jer sale kami beli jer...tapi kali ni xbanyak sangat shopping sebab banyak yg dah ade time myra dulu tinggal topup2 sikit.

Tak sabar tunggu next checkup ape kabar la lil' jr di dalam...





No comments: