Wednesday, February 27, 2013

Kisah Cuci Toilet

Hahah tajuk x hengattt...
Semalam kan tetiba angin apa ntah merasuk diri ini...tetiba rajin gile nak cuci toilet. Berus toilet ai telah di songlap pak pais x pulang2. sounds pelik kan...hahah
Kami memang guna toilet asing2, masing2 ade toilet feveret...pak pais suka guna toilet atas, ai suka guna toilet tingkat bawah...
So semalam gi Giant, beli pencuci toilet baru, berus baru...eksaited giler nih nak mencuci toilet setelah sekian lama tinggalkan keje-keje buruh kasar neh...Biasenye bising kat pak pais jer suruh cuci toilet..kannn macam mandor main suruh2 bising2 jer...
Setelah membeli berus toilet dan pencuci Domex yg baru (ade kawan cakap pencuci Domex ni bagus cepat jer tinggalkan kesan kotoran) dengan perasaan teruja macam budak skolah kene cuci toilet xpayah masuk kelas, ku pon memulakan tugas2 ni dengan sepenuh hati...

Ohhoiii sakit pinggang mak. Siap squatting, bertimpuh bagai sebab dah start sakit pinggang. Petang tu cuci kasi licin licau sekali. Malam tu pulak! Cuci lagi sekali beb...hahah korang nampak tak buang tebiat nye diriku disitu...siap cuci 2kali dalam setengah hari...1session cucian tu jangan cakap lah bape kali aku ulang sental...sampai berkilat dinding2 sumee...
Tetiba tengah syiok2 berus (sesi malam) tu berus toilet tu tercabut dari pemegangnye! Mwahahahahah hoi berus ko memang cap ayam betul lah baru pakai 2x tauu..takkan dah tercabut kottt
Terasa nak marah berus tu pulak sebab betapa kecewa nya dengan performance dia yg 'pendek umur' tuh. Tau x mak tengah eksaited cuci toilet ni...marah tau takkk...marah sebab mood spoil berus tercabut pulakk...sigh! Bukan senang pak pais nak tengok mak rajin cuci toilet macam ni. Maunye dia kata ai buang tebiat...

Kesimpulannya:

1. Nak beli berus toilet yang high quality...berus toilet yg tercabut tu "First Choice' punya..harga pon rm8.90 jekk..selama ni ingat berus toilet xkiralah mahal ke murah ok jer rupanya aku salah.
2. Pencuci toilet jenama Domex tu pada ai, emmm....biase jer performance dia...kene sental kaw2 jugak padahal dah curah awal2 dan biarkan sebati...ku selagi xberkilat toilet bowl tu sampai nampak muka ai xpuas hati...hahah. rasenye pencuci lantai Ajax Fabuloso tu pon ok jah..selama ni ku guna ajax fabuloso jer sebab wangi...pak pais pakai Mr Muscle kot same jer hasilnya. Domex ni xde bau apa pon. Lepas cuci pakai domex, ulang cuci pakai Ajax plak sebab nak kan wangi tuh...*Sekian tutorial mencuci toilet.

Gambar ihsan goole.


8 comments:

'Aien Awien' Husaini said...

.: hihi.. sebelum nie jadi silent reader jer :.

Tentibe nak komen plak.. hehe.. kak.. kalau nak senang menyental toilet... akak tuang je ngan clorox jenama tesco.. tak kira cecair or serbuk... cepat je hilang kekotoran.. but make sure akak pakai glove n selipar la time menyental tue... sebab clorox kan kuat sikit...

kalau lantai plak saya suke guna mop je... sebab lagi bersih dari kire sental guna berus... hehe..

.: panjang plak leave komen :.

Jueliza Jamani said...

adehh gelak guling2 jue baca entri ni.. hahahha aduii shila hati2 yang..

mizah said...

dulu masa preggy seminggu berkali2 cuci toilet...skrg dah bersalin sekali seminggu sekali pun kira ok la...tak cukup masa...hahhahahah....tp syok wooo dpt cuci toilet....release tension bila toilet hatum bersih wangi...heheheh

shilafaizz said...

Aien, sy preggy...im a bit sceptical benda2 bleaching dan ade bau menyengat nih...bahan2 camni x elok sgt org preggy terhidu...hihih. and lantai toilet sy suka sental betul2, hihi klu mop2 je mcm xpuas hati plak..mesti nak sental jugak

shilafaizz said...

hahah jue, suka jue ye...ye la geram aihh x berkualiti betul berus tuh. xpasal2 kene beli baru

shilafaizz said...

mizah, betul2...time menyental tu sepenuh hati punya woo...pehtu suka guna apa2 yg antibacteria supaya germs semua hilanggg...hihih

*Mawar Nafastari* said...

kelakar giler citer awak ni shila...sengeh sorg2 saya baca.. hihi....

shilafaizz said...

hehehee...preggy ni rajin basuh toilet plak. harap2 nanti baby dh besar rajin tolong cuci toilet ;)

Wednesday, February 27, 2013

Kisah Cuci Toilet

Hahah tajuk x hengattt...
Semalam kan tetiba angin apa ntah merasuk diri ini...tetiba rajin gile nak cuci toilet. Berus toilet ai telah di songlap pak pais x pulang2. sounds pelik kan...hahah
Kami memang guna toilet asing2, masing2 ade toilet feveret...pak pais suka guna toilet atas, ai suka guna toilet tingkat bawah...
So semalam gi Giant, beli pencuci toilet baru, berus baru...eksaited giler nih nak mencuci toilet setelah sekian lama tinggalkan keje-keje buruh kasar neh...Biasenye bising kat pak pais jer suruh cuci toilet..kannn macam mandor main suruh2 bising2 jer...
Setelah membeli berus toilet dan pencuci Domex yg baru (ade kawan cakap pencuci Domex ni bagus cepat jer tinggalkan kesan kotoran) dengan perasaan teruja macam budak skolah kene cuci toilet xpayah masuk kelas, ku pon memulakan tugas2 ni dengan sepenuh hati...

Ohhoiii sakit pinggang mak. Siap squatting, bertimpuh bagai sebab dah start sakit pinggang. Petang tu cuci kasi licin licau sekali. Malam tu pulak! Cuci lagi sekali beb...hahah korang nampak tak buang tebiat nye diriku disitu...siap cuci 2kali dalam setengah hari...1session cucian tu jangan cakap lah bape kali aku ulang sental...sampai berkilat dinding2 sumee...
Tetiba tengah syiok2 berus (sesi malam) tu berus toilet tu tercabut dari pemegangnye! Mwahahahahah hoi berus ko memang cap ayam betul lah baru pakai 2x tauu..takkan dah tercabut kottt
Terasa nak marah berus tu pulak sebab betapa kecewa nya dengan performance dia yg 'pendek umur' tuh. Tau x mak tengah eksaited cuci toilet ni...marah tau takkk...marah sebab mood spoil berus tercabut pulakk...sigh! Bukan senang pak pais nak tengok mak rajin cuci toilet macam ni. Maunye dia kata ai buang tebiat...

Kesimpulannya:

1. Nak beli berus toilet yang high quality...berus toilet yg tercabut tu "First Choice' punya..harga pon rm8.90 jekk..selama ni ingat berus toilet xkiralah mahal ke murah ok jer rupanya aku salah.
2. Pencuci toilet jenama Domex tu pada ai, emmm....biase jer performance dia...kene sental kaw2 jugak padahal dah curah awal2 dan biarkan sebati...ku selagi xberkilat toilet bowl tu sampai nampak muka ai xpuas hati...hahah. rasenye pencuci lantai Ajax Fabuloso tu pon ok jah..selama ni ku guna ajax fabuloso jer sebab wangi...pak pais pakai Mr Muscle kot same jer hasilnya. Domex ni xde bau apa pon. Lepas cuci pakai domex, ulang cuci pakai Ajax plak sebab nak kan wangi tuh...*Sekian tutorial mencuci toilet.

Gambar ihsan goole.


8 comments:

'Aien Awien' Husaini said...

.: hihi.. sebelum nie jadi silent reader jer :.

Tentibe nak komen plak.. hehe.. kak.. kalau nak senang menyental toilet... akak tuang je ngan clorox jenama tesco.. tak kira cecair or serbuk... cepat je hilang kekotoran.. but make sure akak pakai glove n selipar la time menyental tue... sebab clorox kan kuat sikit...

kalau lantai plak saya suke guna mop je... sebab lagi bersih dari kire sental guna berus... hehe..

.: panjang plak leave komen :.

Jueliza Jamani said...

adehh gelak guling2 jue baca entri ni.. hahahha aduii shila hati2 yang..

mizah said...

dulu masa preggy seminggu berkali2 cuci toilet...skrg dah bersalin sekali seminggu sekali pun kira ok la...tak cukup masa...hahhahahah....tp syok wooo dpt cuci toilet....release tension bila toilet hatum bersih wangi...heheheh

shilafaizz said...

Aien, sy preggy...im a bit sceptical benda2 bleaching dan ade bau menyengat nih...bahan2 camni x elok sgt org preggy terhidu...hihih. and lantai toilet sy suka sental betul2, hihi klu mop2 je mcm xpuas hati plak..mesti nak sental jugak

shilafaizz said...

hahah jue, suka jue ye...ye la geram aihh x berkualiti betul berus tuh. xpasal2 kene beli baru

shilafaizz said...

mizah, betul2...time menyental tu sepenuh hati punya woo...pehtu suka guna apa2 yg antibacteria supaya germs semua hilanggg...hihih

*Mawar Nafastari* said...

kelakar giler citer awak ni shila...sengeh sorg2 saya baca.. hihi....

shilafaizz said...

hehehee...preggy ni rajin basuh toilet plak. harap2 nanti baby dh besar rajin tolong cuci toilet ;)