Tuesday, February 26, 2013

Dah Tau Gender Baby...

Tadi ade appointment checkup dgn Dr Mazita kat DEMC...everything went well...cuma mami punya blood pressure lowww 87/57. Maybe sebab lotih bermandian kolam di Morib semalam..heheh. Takpe lah have a gud rest Dr cakap. Mak lagi seriau kalau high BP dr low bp..and takde plak rase nak pitam cuma rase nk tidoooo jek! ^____^

Baby ok, grow ikut size sepatutnya, tally dengan week of pregnancy...berat 204gram at 18weeks. Tapi mak dia naik 2.5kg mwahahahahah. Dr kate ok disebabkan last month ai naik 500gram jek. total berat sekarang suda 52kg...isk isk gumuks gumuks.

Mase Dr scan scan ukur tulang2 seme, cepat2 je mulut ni tanye 'dah bleh nampak gender bby ke doktor?' Dr mazita pon lajuuu jer cakap 'oh boleh dahhh..ni nampak dot dot dot dia' kebetulan time tu bby kangkang baekkk punya. weehuhuuu...ade orang tu kan happy kemainn..aritu kemain kate biarlah rahsia tunggu bby keluar jer....tapi hakak mane leh rahsia2 ni..kan dh kate senang nak shopping kalau tau awal gittewww

Maaf ler readers, ayah baby kate tunggu bby kuar baru announce baby ape. Opkos la kan takkan bby dh kuar pon nak rahsia gak apekehei nye...Ok lah sebab dh janji, ku turutkan jua....kang menderhaka plak katenye...kehkehkeh. walopon dalam hati ni nak jer bagitau satu donia...kalau korang dapat agak dah, bagus lah...;)

Yang penting baby membesar dengan sihat sempurna, mami pon takde masalah kesihatan time preggy syukur Alhamdulillah...;)





7 comments:

Jueliza Jamani said...

shila selalu yg nampak awai ni la boboy.. hehhehe

Intan Akma said...

wah..sepasang jugak ar pas ni ;)

Ina Hashim said...

since ayahnya hepi kemain....kompem le baby BOY!!!!!!tahniah Shila :D

Anonymous said...

i nak teka lah... ni mesti babyboy..
ye yey..

Nanie Khairani said...

Nak teka jugak... Ni mesti boboi kan?
Nanti ayah ada geng.. sebab tu hepi ... hehe

shilafaizz said...

weehuhuuu...tungguuuu yer korang. nanti buat detail scan dan 4D scan akan double triple confirm...;)

~MommyAida~ said...

Wahh dh tau gendrr baby ke?bestnyaa..rs cm.dh.dpt agk dh..anyway congratss dear..happy for uuuu

Tuesday, February 26, 2013

Dah Tau Gender Baby...

Tadi ade appointment checkup dgn Dr Mazita kat DEMC...everything went well...cuma mami punya blood pressure lowww 87/57. Maybe sebab lotih bermandian kolam di Morib semalam..heheh. Takpe lah have a gud rest Dr cakap. Mak lagi seriau kalau high BP dr low bp..and takde plak rase nak pitam cuma rase nk tidoooo jek! ^____^

Baby ok, grow ikut size sepatutnya, tally dengan week of pregnancy...berat 204gram at 18weeks. Tapi mak dia naik 2.5kg mwahahahahah. Dr kate ok disebabkan last month ai naik 500gram jek. total berat sekarang suda 52kg...isk isk gumuks gumuks.

Mase Dr scan scan ukur tulang2 seme, cepat2 je mulut ni tanye 'dah bleh nampak gender bby ke doktor?' Dr mazita pon lajuuu jer cakap 'oh boleh dahhh..ni nampak dot dot dot dia' kebetulan time tu bby kangkang baekkk punya. weehuhuuu...ade orang tu kan happy kemainn..aritu kemain kate biarlah rahsia tunggu bby keluar jer....tapi hakak mane leh rahsia2 ni..kan dh kate senang nak shopping kalau tau awal gittewww

Maaf ler readers, ayah baby kate tunggu bby kuar baru announce baby ape. Opkos la kan takkan bby dh kuar pon nak rahsia gak apekehei nye...Ok lah sebab dh janji, ku turutkan jua....kang menderhaka plak katenye...kehkehkeh. walopon dalam hati ni nak jer bagitau satu donia...kalau korang dapat agak dah, bagus lah...;)

Yang penting baby membesar dengan sihat sempurna, mami pon takde masalah kesihatan time preggy syukur Alhamdulillah...;)





7 comments:

Jueliza Jamani said...

shila selalu yg nampak awai ni la boboy.. hehhehe

Intan Akma said...

wah..sepasang jugak ar pas ni ;)

Ina Hashim said...

since ayahnya hepi kemain....kompem le baby BOY!!!!!!tahniah Shila :D

Anonymous said...

i nak teka lah... ni mesti babyboy..
ye yey..

Nanie Khairani said...

Nak teka jugak... Ni mesti boboi kan?
Nanti ayah ada geng.. sebab tu hepi ... hehe

shilafaizz said...

weehuhuuu...tungguuuu yer korang. nanti buat detail scan dan 4D scan akan double triple confirm...;)

~MommyAida~ said...

Wahh dh tau gendrr baby ke?bestnyaa..rs cm.dh.dpt agk dh..anyway congratss dear..happy for uuuu