Skip to main content

Dah Tau Gender Baby...

Tadi ade appointment checkup dgn Dr Mazita kat DEMC...everything went well...cuma mami punya blood pressure lowww 87/57. Maybe sebab lotih bermandian kolam di Morib semalam..heheh. Takpe lah have a gud rest Dr cakap. Mak lagi seriau kalau high BP dr low bp..and takde plak rase nak pitam cuma rase nk tidoooo jek! ^____^

Baby ok, grow ikut size sepatutnya, tally dengan week of pregnancy...berat 204gram at 18weeks. Tapi mak dia naik 2.5kg mwahahahahah. Dr kate ok disebabkan last month ai naik 500gram jek. total berat sekarang suda 52kg...isk isk gumuks gumuks.

Mase Dr scan scan ukur tulang2 seme, cepat2 je mulut ni tanye 'dah bleh nampak gender bby ke doktor?' Dr mazita pon lajuuu jer cakap 'oh boleh dahhh..ni nampak dot dot dot dia' kebetulan time tu bby kangkang baekkk punya. weehuhuuu...ade orang tu kan happy kemainn..aritu kemain kate biarlah rahsia tunggu bby keluar jer....tapi hakak mane leh rahsia2 ni..kan dh kate senang nak shopping kalau tau awal gittewww

Maaf ler readers, ayah baby kate tunggu bby kuar baru announce baby ape. Opkos la kan takkan bby dh kuar pon nak rahsia gak apekehei nye...Ok lah sebab dh janji, ku turutkan jua....kang menderhaka plak katenye...kehkehkeh. walopon dalam hati ni nak jer bagitau satu donia...kalau korang dapat agak dah, bagus lah...;)

Yang penting baby membesar dengan sihat sempurna, mami pon takde masalah kesihatan time preggy syukur Alhamdulillah...;)





Comments

Jueliza Jamani said…
shila selalu yg nampak awai ni la boboy.. hehhehe
Intan Akma said…
wah..sepasang jugak ar pas ni ;)
Ina Hashim said…
since ayahnya hepi kemain....kompem le baby BOY!!!!!!tahniah Shila :D
Anonymous said…
i nak teka lah... ni mesti babyboy..
ye yey..
Nanie Khairani said…
Nak teka jugak... Ni mesti boboi kan?
Nanti ayah ada geng.. sebab tu hepi ... hehe
shilafaizz said…
weehuhuuu...tungguuuu yer korang. nanti buat detail scan dan 4D scan akan double triple confirm...;)
~MommyAida~ said…
Wahh dh tau gendrr baby ke?bestnyaa..rs cm.dh.dpt agk dh..anyway congratss dear..happy for uuuu

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…