Thursday, November 1, 2012

Tidak Berjaya

Last month masih belum berjaya lagi dan sy masih continue TTC.
Last month tak buat bbt tapi amik suhu lepas dah half cycle. tak do makno aihh kan dh susah nak detect O (ovulation).
So lepas datang miss P on 24th aritu start balik BBT. Please shila bbt dengan disiplin hokeh. So far dh CD8 takde lubang2 lagi graf...syiok je tengok. Yippeeee!!
Balik kg pon bawak termometer.
Tapi yg merisaukan suhu amat rendah start dtg P 36.5 until now, 36.2, 36.1 jer suhu...adekah disebabkan cuaca di KL yg kerap hujan malam2 mengganggu temping?
Hmm...harap2 bulan ni O datang...cervical mucus pon dry...hmmm macam lain macam jer bulan ni.
Optimist, teruskan usaha...dan doa banyak2
And congrates to Syl kerana berjaya conceive last month. Bestnye tengok 2line tuh ;)

Notakaki: To friends yg nak dapatkan OPK test dan Pregnancy Test UPT murah dan dalam kuantiti yg banyak, boleh beli kat SINI yer. Murahhhh.....;)






4 comments:

~MommyAida~ said...

Gud Luck Shila..walaupon aida tak faham nk baca meter tu..Hopefully Myra akn dapat adek cepat!!

shilafaizz said...

heheh termometer tu digital aida amik je suhu tetiap pagi straight away lepas bangun tido. then masukkan kt fertility friend nnt kuarla graf. bila buat bbt ni boleh detect O, nak period, dgn lebih tepat dr trend graf kita tu. OPK tu cuma membantu sket je la..yg penting temping suhu bdn tu. klu preggy pon seawal 2minggu usia kandungan pon dh bleh detect from the graph pattern ;)

shilafaizz said...

Aminnnnnnnn atas doa nye. MOga ade rezeki la adik bby next year.kuikui

Nur Ezqy said...

RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

sms: 0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com

Thursday, November 1, 2012

Tidak Berjaya

Last month masih belum berjaya lagi dan sy masih continue TTC.
Last month tak buat bbt tapi amik suhu lepas dah half cycle. tak do makno aihh kan dh susah nak detect O (ovulation).
So lepas datang miss P on 24th aritu start balik BBT. Please shila bbt dengan disiplin hokeh. So far dh CD8 takde lubang2 lagi graf...syiok je tengok. Yippeeee!!
Balik kg pon bawak termometer.
Tapi yg merisaukan suhu amat rendah start dtg P 36.5 until now, 36.2, 36.1 jer suhu...adekah disebabkan cuaca di KL yg kerap hujan malam2 mengganggu temping?
Hmm...harap2 bulan ni O datang...cervical mucus pon dry...hmmm macam lain macam jer bulan ni.
Optimist, teruskan usaha...dan doa banyak2
And congrates to Syl kerana berjaya conceive last month. Bestnye tengok 2line tuh ;)

Notakaki: To friends yg nak dapatkan OPK test dan Pregnancy Test UPT murah dan dalam kuantiti yg banyak, boleh beli kat SINI yer. Murahhhh.....;)






4 comments:

~MommyAida~ said...

Gud Luck Shila..walaupon aida tak faham nk baca meter tu..Hopefully Myra akn dapat adek cepat!!

shilafaizz said...

heheh termometer tu digital aida amik je suhu tetiap pagi straight away lepas bangun tido. then masukkan kt fertility friend nnt kuarla graf. bila buat bbt ni boleh detect O, nak period, dgn lebih tepat dr trend graf kita tu. OPK tu cuma membantu sket je la..yg penting temping suhu bdn tu. klu preggy pon seawal 2minggu usia kandungan pon dh bleh detect from the graph pattern ;)

shilafaizz said...

Aminnnnnnnn atas doa nye. MOga ade rezeki la adik bby next year.kuikui

Nur Ezqy said...

RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

sms: 0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com