Skip to main content

Mini Family Day

Last weekend 24-25 Nov 2012, kami sefamilia dan 10keluarga lagi dari MIB buat mini family day ke Bukit Tinggi...
Sebab big bos baru kan tak suka buat outdoor aktiviti camni...jadi nya terpaksa lah kami organize sendiri2 ja...
Seronokkkk sangat dah lama ktorang tak meroyan dan gather2 macam ni..mase bos lama syiokkk sebab dia suka aktiviti keluarga camni...La ni pandai2 lah korang nak buat BBQ ke apa ke buat sendiri hokeh...Segala request tak dilayannnn....Ahaks

Yang join: ai, kak izan, kak ana, kak ani, abg mizi, abg amir, abg mat johor, kak liza, balqis, suria and kak shila...Semua bawak kaum kerabat masing2.....Malas nak cerita tunjuk piccas je la yer...*dasar malas kaedah!


BBQ Time...sampai2 jer terus bakar membakar...Tu laki ai...sape lagi hat paling rajin mestila pak pais...mwahahahah

Sipi2 gambar apartment yg kami booked di Meranti Park Suites...luas, ada peti ais 1 pintu, tv, ruang tamu pon luas. Tu dak myra main dengan kakak2...eksen taknak main dengan budak2 kecik

Entrance Colmar Tropicale, Bukit Tinggi


Big Teddy!!

Dekat Animal Park...Myra suka rabbit orang2 dok geli die mengekek ketawa dapat pegang rabbit.

Check in apartment kul 3petang hari sabtu, sampai2 jer terus makan2...ktorang amalkan kaedah pot luck..macam2 ado...banyakkk sangat makanan...ditambah dengan BBQ lagi...kenyangg kenyangg...
Malamnye acara dinner makan lagi....sembang2 ramai2. actually best sangat dapat kumpul rakan2 ofis bawak keluarga masing2 macam ni...Takde lah terperuk jer kat ofis muka pon sume stress...
Bila gathering macam ni takde bincang hal kerja, layan anak2 jer...
Esoknya pagi2 lagi breakfast nasi lemak, kuewteow, bihun...di sponsor kak ani...best2!
Then buat aktiviti...mula2 aktiviti kanak2 coloring contest kategori bawah 12tahun dengan bawah 6tahun...Myra pon masuk yg die lukis bulat...bulat...bulat tukar2 kaler itu jer...

Pemenang2 coloring contest...

Then sambung aktiviti remaja2 pulak, baling belon ade air, dengan musical chair...Hat mak pak buat aktiviti 'Cari Menantu'..korang google lah sendiri apa game tuh...heheh malas kaedah nak terangkan...

Apekah yg ku bawak sebagai pot luck?? Special hokehhh....

Weehuuu Eskrem Malaysiaa....Ade asam boi dan milo...dua2 laku kejap jer dh licin buat tak banyak sangat pon dalam 30pcs jer...sesambil buat kek sesambil buat aiskrim...inilah hasilnya...

Dah habis semua aktiviti buat tukar2 hadiah pulak...boleh tak iols lupa nak bawak hadiah? pehtu bungkus2 aiskrim pop jadilah hadiah...kihkih ahaks. Yg penting keseronokan....
Dah checkout ktorang pegi ke Colmar Tropicale pulak..jalan2...gerimis2 sikit tapi kejap jer...Gambar kat atas...boleh cerita kemudian gambar kat atas...hantam sajalahhh...

Okeh sudah cukup sudahhhh malas nak transfer gambar2 lagi...ahaks. Cukup ler teww...






Comments

♥ Wina ♥ said…
wina pegi 23NOv, kalau tak leh jumpa shila :)
shilafaizz said…
ye ke wina?? kalau x boleh jumpa2 kiss2 pipi kan? heheh
~MommyAida~ said…
ouh bestnya dapat pegi ramai2 kan..sesekali berjimba, makanan yang selalu akn lebih heaven..sbb confirm mcm2 ade..hihihi

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…