Thursday, November 29, 2012

Mini Family Day

Last weekend 24-25 Nov 2012, kami sefamilia dan 10keluarga lagi dari MIB buat mini family day ke Bukit Tinggi...
Sebab big bos baru kan tak suka buat outdoor aktiviti camni...jadi nya terpaksa lah kami organize sendiri2 ja...
Seronokkkk sangat dah lama ktorang tak meroyan dan gather2 macam ni..mase bos lama syiokkk sebab dia suka aktiviti keluarga camni...La ni pandai2 lah korang nak buat BBQ ke apa ke buat sendiri hokeh...Segala request tak dilayannnn....Ahaks

Yang join: ai, kak izan, kak ana, kak ani, abg mizi, abg amir, abg mat johor, kak liza, balqis, suria and kak shila...Semua bawak kaum kerabat masing2.....Malas nak cerita tunjuk piccas je la yer...*dasar malas kaedah!


BBQ Time...sampai2 jer terus bakar membakar...Tu laki ai...sape lagi hat paling rajin mestila pak pais...mwahahahah

Sipi2 gambar apartment yg kami booked di Meranti Park Suites...luas, ada peti ais 1 pintu, tv, ruang tamu pon luas. Tu dak myra main dengan kakak2...eksen taknak main dengan budak2 kecik

Entrance Colmar Tropicale, Bukit Tinggi


Big Teddy!!

Dekat Animal Park...Myra suka rabbit orang2 dok geli die mengekek ketawa dapat pegang rabbit.

Check in apartment kul 3petang hari sabtu, sampai2 jer terus makan2...ktorang amalkan kaedah pot luck..macam2 ado...banyakkk sangat makanan...ditambah dengan BBQ lagi...kenyangg kenyangg...
Malamnye acara dinner makan lagi....sembang2 ramai2. actually best sangat dapat kumpul rakan2 ofis bawak keluarga masing2 macam ni...Takde lah terperuk jer kat ofis muka pon sume stress...
Bila gathering macam ni takde bincang hal kerja, layan anak2 jer...
Esoknya pagi2 lagi breakfast nasi lemak, kuewteow, bihun...di sponsor kak ani...best2!
Then buat aktiviti...mula2 aktiviti kanak2 coloring contest kategori bawah 12tahun dengan bawah 6tahun...Myra pon masuk yg die lukis bulat...bulat...bulat tukar2 kaler itu jer...

Pemenang2 coloring contest...

Then sambung aktiviti remaja2 pulak, baling belon ade air, dengan musical chair...Hat mak pak buat aktiviti 'Cari Menantu'..korang google lah sendiri apa game tuh...heheh malas kaedah nak terangkan...

Apekah yg ku bawak sebagai pot luck?? Special hokehhh....

Weehuuu Eskrem Malaysiaa....Ade asam boi dan milo...dua2 laku kejap jer dh licin buat tak banyak sangat pon dalam 30pcs jer...sesambil buat kek sesambil buat aiskrim...inilah hasilnya...

Dah habis semua aktiviti buat tukar2 hadiah pulak...boleh tak iols lupa nak bawak hadiah? pehtu bungkus2 aiskrim pop jadilah hadiah...kihkih ahaks. Yg penting keseronokan....
Dah checkout ktorang pegi ke Colmar Tropicale pulak..jalan2...gerimis2 sikit tapi kejap jer...Gambar kat atas...boleh cerita kemudian gambar kat atas...hantam sajalahhh...

Okeh sudah cukup sudahhhh malas nak transfer gambar2 lagi...ahaks. Cukup ler teww...






3 comments:

♥ Wina ♥ said...

wina pegi 23NOv, kalau tak leh jumpa shila :)

shilafaizz said...

ye ke wina?? kalau x boleh jumpa2 kiss2 pipi kan? heheh

~MommyAida~ said...

ouh bestnya dapat pegi ramai2 kan..sesekali berjimba, makanan yang selalu akn lebih heaven..sbb confirm mcm2 ade..hihihi

Thursday, November 29, 2012

Mini Family Day

Last weekend 24-25 Nov 2012, kami sefamilia dan 10keluarga lagi dari MIB buat mini family day ke Bukit Tinggi...
Sebab big bos baru kan tak suka buat outdoor aktiviti camni...jadi nya terpaksa lah kami organize sendiri2 ja...
Seronokkkk sangat dah lama ktorang tak meroyan dan gather2 macam ni..mase bos lama syiokkk sebab dia suka aktiviti keluarga camni...La ni pandai2 lah korang nak buat BBQ ke apa ke buat sendiri hokeh...Segala request tak dilayannnn....Ahaks

Yang join: ai, kak izan, kak ana, kak ani, abg mizi, abg amir, abg mat johor, kak liza, balqis, suria and kak shila...Semua bawak kaum kerabat masing2.....Malas nak cerita tunjuk piccas je la yer...*dasar malas kaedah!


BBQ Time...sampai2 jer terus bakar membakar...Tu laki ai...sape lagi hat paling rajin mestila pak pais...mwahahahah

Sipi2 gambar apartment yg kami booked di Meranti Park Suites...luas, ada peti ais 1 pintu, tv, ruang tamu pon luas. Tu dak myra main dengan kakak2...eksen taknak main dengan budak2 kecik

Entrance Colmar Tropicale, Bukit Tinggi


Big Teddy!!

Dekat Animal Park...Myra suka rabbit orang2 dok geli die mengekek ketawa dapat pegang rabbit.

Check in apartment kul 3petang hari sabtu, sampai2 jer terus makan2...ktorang amalkan kaedah pot luck..macam2 ado...banyakkk sangat makanan...ditambah dengan BBQ lagi...kenyangg kenyangg...
Malamnye acara dinner makan lagi....sembang2 ramai2. actually best sangat dapat kumpul rakan2 ofis bawak keluarga masing2 macam ni...Takde lah terperuk jer kat ofis muka pon sume stress...
Bila gathering macam ni takde bincang hal kerja, layan anak2 jer...
Esoknya pagi2 lagi breakfast nasi lemak, kuewteow, bihun...di sponsor kak ani...best2!
Then buat aktiviti...mula2 aktiviti kanak2 coloring contest kategori bawah 12tahun dengan bawah 6tahun...Myra pon masuk yg die lukis bulat...bulat...bulat tukar2 kaler itu jer...

Pemenang2 coloring contest...

Then sambung aktiviti remaja2 pulak, baling belon ade air, dengan musical chair...Hat mak pak buat aktiviti 'Cari Menantu'..korang google lah sendiri apa game tuh...heheh malas kaedah nak terangkan...

Apekah yg ku bawak sebagai pot luck?? Special hokehhh....

Weehuuu Eskrem Malaysiaa....Ade asam boi dan milo...dua2 laku kejap jer dh licin buat tak banyak sangat pon dalam 30pcs jer...sesambil buat kek sesambil buat aiskrim...inilah hasilnya...

Dah habis semua aktiviti buat tukar2 hadiah pulak...boleh tak iols lupa nak bawak hadiah? pehtu bungkus2 aiskrim pop jadilah hadiah...kihkih ahaks. Yg penting keseronokan....
Dah checkout ktorang pegi ke Colmar Tropicale pulak..jalan2...gerimis2 sikit tapi kejap jer...Gambar kat atas...boleh cerita kemudian gambar kat atas...hantam sajalahhh...

Okeh sudah cukup sudahhhh malas nak transfer gambar2 lagi...ahaks. Cukup ler teww...






3 comments:

♥ Wina ♥ said...

wina pegi 23NOv, kalau tak leh jumpa shila :)

shilafaizz said...

ye ke wina?? kalau x boleh jumpa2 kiss2 pipi kan? heheh

~MommyAida~ said...

ouh bestnya dapat pegi ramai2 kan..sesekali berjimba, makanan yang selalu akn lebih heaven..sbb confirm mcm2 ade..hihihi