Friday, November 30, 2012

Skin's Supplement for Preggy Mom

Eh betul ke tajuk tuh? Eh sukati lah blog ai kann...hikhikhik

Sebenarnya nak citer pasal stretchmark tapi saje taknak letak word strecthmark kat title entry....huhuu

Mase preggy korang ade stretchmark tak kat perut? Ai ade, tapi tak la teruk cuma tetap kelihatan...Bukan lah tak suka stretchmark tuu...sukaaa dan bangga sebab itu lah "tanda" precious i have been carried my baby for more than 9month...Cuma nya kalau boleh takmo bertambah lagi itu "tanda2 kasih sayang"...@_@

Dulu pakai bio oil seawal 3bulan pregnant without miss tapi nipuuu la Bio Oil ni..ade gak stretchmark...

So pregnancy kali ni nak try yg macam Dr Harlina wife Sheikh Muzaffar pakai tuhh baca SINI...Angel Earth Mama Baby Stretch Oil...oil ni dari bahan2 organik dan O Toxins...bagus kan kan kan kan...

Ni haa ghopenye...


Nak pakai Angel earth oil ni bukan sebab semata-mata Dr harlina pon pakai...tapi sebab history pregnancy die ngandungkan Bella dulu...dia gain 30kilos okeh!! takde stretchmark...dia kata laa..kalau dia tipu makna nya tipu la daku...hihiks

Bayangkan yer ai yg gained 17kg ni pon ade stretchmark die naik 30kilo takde...so mak sangat teruja nak try minyak malaikat (Angel Oil) ni...udah beli pon dari Babydash.com..banyak dh survey and banyak jugak online store takde stock maybe sebab minyak ni mahal so dorang amik stock sikit2 jer lepas habis tak restock...harga nya RM120 sebotol 120ml..paling murah dapat RM106...ai pakai jimat2 sebab mahaiii...mwehehehe

So diharapkan takde lah pertambahan stretchmark baru di perut ai ini...tapi bukan takat sapu kat perut je tau mana2 yg korang suka pon boleh, breast, punggung, peha juga bolehhhh...







8 comments:

~MommyAida~ said...

ooo bagus eh minyak ni..aida dulu mmg ade stretch mark ni..tapi takdela teruk sangat..sama cam shila gak pakai bio oil tp takde kesan langsung!cheh..hehehe..tp kan shila, tak semua org sebetuah kita yg ade stretch mark ni..org bertuah cam kita je berpeluang nk dpt menda tu..so it depends on kulit kita..aida pon harap sangat kali ni pregnant takkan menambahkan lagi stretch mark yg ade..since tak pakai pape pn..heheee

shilafaizz said...

wahhh aida tak sapu pape eh? shila risau plak makin merekah kulit ni..huhuu dh la cepat membesar perotnye. hehe tu lah org2 bertuah jer ade tanda ni kan..leh tunnjuk kat anak2 'haaa ni nak lahirkan korang ke dunia lah hasilnya jadi begini" heheheheh

monstorious wife said...

Iols pon pakai bio oil dan juga pureen. Harammmm strechmark berlambak kat perot juga.
Next. Boleh try ni kot.

ashra said...

Weehoo...

Hehe...tengok je tajuk,terus cari post lama shila....al maklumlah,daku ni mmg kura kura sejak tahun ni..haha.

Congrats shila.
Jaga kesihatan diri and baby k.
Mudahan july tahun depan,myra da ada geng nak peluk gaduh cium..hehe

IDAZS said...

ramai yg kata bagus minyak ni. tak pernah try, saya guna bio oil+cocoa butter.

intan akma said...

Eh kenapa aku tertinggal keretapi ni?ko pregnant lagi ker?

PurpLe LoVeR said...

cepat meresap ke minyak ni..sy pernah pakai baby oil tapi lambat meresap jadi tak selesa :)

shilafaizz said...

tak melekit, ok jer...tapi bau die xla wangi sangat...heheh. baby oil xsesuai kot utk prevent stretchmark

Friday, November 30, 2012

Skin's Supplement for Preggy Mom

Eh betul ke tajuk tuh? Eh sukati lah blog ai kann...hikhikhik

Sebenarnya nak citer pasal stretchmark tapi saje taknak letak word strecthmark kat title entry....huhuu

Mase preggy korang ade stretchmark tak kat perut? Ai ade, tapi tak la teruk cuma tetap kelihatan...Bukan lah tak suka stretchmark tuu...sukaaa dan bangga sebab itu lah "tanda" precious i have been carried my baby for more than 9month...Cuma nya kalau boleh takmo bertambah lagi itu "tanda2 kasih sayang"...@_@

Dulu pakai bio oil seawal 3bulan pregnant without miss tapi nipuuu la Bio Oil ni..ade gak stretchmark...

So pregnancy kali ni nak try yg macam Dr Harlina wife Sheikh Muzaffar pakai tuhh baca SINI...Angel Earth Mama Baby Stretch Oil...oil ni dari bahan2 organik dan O Toxins...bagus kan kan kan kan...

Ni haa ghopenye...


Nak pakai Angel earth oil ni bukan sebab semata-mata Dr harlina pon pakai...tapi sebab history pregnancy die ngandungkan Bella dulu...dia gain 30kilos okeh!! takde stretchmark...dia kata laa..kalau dia tipu makna nya tipu la daku...hihiks

Bayangkan yer ai yg gained 17kg ni pon ade stretchmark die naik 30kilo takde...so mak sangat teruja nak try minyak malaikat (Angel Oil) ni...udah beli pon dari Babydash.com..banyak dh survey and banyak jugak online store takde stock maybe sebab minyak ni mahal so dorang amik stock sikit2 jer lepas habis tak restock...harga nya RM120 sebotol 120ml..paling murah dapat RM106...ai pakai jimat2 sebab mahaiii...mwehehehe

So diharapkan takde lah pertambahan stretchmark baru di perut ai ini...tapi bukan takat sapu kat perut je tau mana2 yg korang suka pon boleh, breast, punggung, peha juga bolehhhh...







8 comments:

~MommyAida~ said...

ooo bagus eh minyak ni..aida dulu mmg ade stretch mark ni..tapi takdela teruk sangat..sama cam shila gak pakai bio oil tp takde kesan langsung!cheh..hehehe..tp kan shila, tak semua org sebetuah kita yg ade stretch mark ni..org bertuah cam kita je berpeluang nk dpt menda tu..so it depends on kulit kita..aida pon harap sangat kali ni pregnant takkan menambahkan lagi stretch mark yg ade..since tak pakai pape pn..heheee

shilafaizz said...

wahhh aida tak sapu pape eh? shila risau plak makin merekah kulit ni..huhuu dh la cepat membesar perotnye. hehe tu lah org2 bertuah jer ade tanda ni kan..leh tunnjuk kat anak2 'haaa ni nak lahirkan korang ke dunia lah hasilnya jadi begini" heheheheh

monstorious wife said...

Iols pon pakai bio oil dan juga pureen. Harammmm strechmark berlambak kat perot juga.
Next. Boleh try ni kot.

ashra said...

Weehoo...

Hehe...tengok je tajuk,terus cari post lama shila....al maklumlah,daku ni mmg kura kura sejak tahun ni..haha.

Congrats shila.
Jaga kesihatan diri and baby k.
Mudahan july tahun depan,myra da ada geng nak peluk gaduh cium..hehe

IDAZS said...

ramai yg kata bagus minyak ni. tak pernah try, saya guna bio oil+cocoa butter.

intan akma said...

Eh kenapa aku tertinggal keretapi ni?ko pregnant lagi ker?

PurpLe LoVeR said...

cepat meresap ke minyak ni..sy pernah pakai baby oil tapi lambat meresap jadi tak selesa :)

shilafaizz said...

tak melekit, ok jer...tapi bau die xla wangi sangat...heheh. baby oil xsesuai kot utk prevent stretchmark