Skip to main content

Skin's Supplement for Preggy Mom

Eh betul ke tajuk tuh? Eh sukati lah blog ai kann...hikhikhik

Sebenarnya nak citer pasal stretchmark tapi saje taknak letak word strecthmark kat title entry....huhuu

Mase preggy korang ade stretchmark tak kat perut? Ai ade, tapi tak la teruk cuma tetap kelihatan...Bukan lah tak suka stretchmark tuu...sukaaa dan bangga sebab itu lah "tanda" precious i have been carried my baby for more than 9month...Cuma nya kalau boleh takmo bertambah lagi itu "tanda2 kasih sayang"...@_@

Dulu pakai bio oil seawal 3bulan pregnant without miss tapi nipuuu la Bio Oil ni..ade gak stretchmark...

So pregnancy kali ni nak try yg macam Dr Harlina wife Sheikh Muzaffar pakai tuhh baca SINI...Angel Earth Mama Baby Stretch Oil...oil ni dari bahan2 organik dan O Toxins...bagus kan kan kan kan...

Ni haa ghopenye...


Nak pakai Angel earth oil ni bukan sebab semata-mata Dr harlina pon pakai...tapi sebab history pregnancy die ngandungkan Bella dulu...dia gain 30kilos okeh!! takde stretchmark...dia kata laa..kalau dia tipu makna nya tipu la daku...hihiks

Bayangkan yer ai yg gained 17kg ni pon ade stretchmark die naik 30kilo takde...so mak sangat teruja nak try minyak malaikat (Angel Oil) ni...udah beli pon dari Babydash.com..banyak dh survey and banyak jugak online store takde stock maybe sebab minyak ni mahal so dorang amik stock sikit2 jer lepas habis tak restock...harga nya RM120 sebotol 120ml..paling murah dapat RM106...ai pakai jimat2 sebab mahaiii...mwehehehe

So diharapkan takde lah pertambahan stretchmark baru di perut ai ini...tapi bukan takat sapu kat perut je tau mana2 yg korang suka pon boleh, breast, punggung, peha juga bolehhhh...







Comments

~MommyAida~ said…
ooo bagus eh minyak ni..aida dulu mmg ade stretch mark ni..tapi takdela teruk sangat..sama cam shila gak pakai bio oil tp takde kesan langsung!cheh..hehehe..tp kan shila, tak semua org sebetuah kita yg ade stretch mark ni..org bertuah cam kita je berpeluang nk dpt menda tu..so it depends on kulit kita..aida pon harap sangat kali ni pregnant takkan menambahkan lagi stretch mark yg ade..since tak pakai pape pn..heheee
shilafaizz said…
wahhh aida tak sapu pape eh? shila risau plak makin merekah kulit ni..huhuu dh la cepat membesar perotnye. hehe tu lah org2 bertuah jer ade tanda ni kan..leh tunnjuk kat anak2 'haaa ni nak lahirkan korang ke dunia lah hasilnya jadi begini" heheheheh
Iols pon pakai bio oil dan juga pureen. Harammmm strechmark berlambak kat perot juga.
Next. Boleh try ni kot.
ashra said…
Weehoo...

Hehe...tengok je tajuk,terus cari post lama shila....al maklumlah,daku ni mmg kura kura sejak tahun ni..haha.

Congrats shila.
Jaga kesihatan diri and baby k.
Mudahan july tahun depan,myra da ada geng nak peluk gaduh cium..hehe
IDAZS said…
ramai yg kata bagus minyak ni. tak pernah try, saya guna bio oil+cocoa butter.
intan akma said…
Eh kenapa aku tertinggal keretapi ni?ko pregnant lagi ker?
PurpLe LoVeR said…
cepat meresap ke minyak ni..sy pernah pakai baby oil tapi lambat meresap jadi tak selesa :)
shilafaizz said…
tak melekit, ok jer...tapi bau die xla wangi sangat...heheh. baby oil xsesuai kot utk prevent stretchmark

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…