Thursday, July 15, 2010

Mak !! Gatai Peruttt....

Hahahaha....kenapa aku gelak mcm org xbetuii ni??
Hikhik sebenarnya aku menggelakkan diriku sendiri....Sebabnyer selama ni aku cuma mendengar org mengatakan yg perut mereka akn terasa amat gatal bila pregnant...Aku igt gatai2 biase jer...Dan aku baru merasainya sendiri...mungkin ade mommies yg dah mengalami gatal2 di perut lebih awal tapi semua org akan tetap merasanya...no excuse okehh..
Bagaimana rasanya?? owhhhhhhh....sangaaaaatlah gatal org johor kate merenyam-renyam....sgt best jika dapat digaru, syiok sekaliiii....macam nak guling2 jer rasenye klu dpt garu....mak !!! gataii nye perutku...(hah mcm tulah mak ko rase dulu)

Tetapi oleh kerana aku tak nak ade bekas2 yg 'cantik' bila dh deliver nnt aku pon cuma tahan saje...cuma berbekalkan sapu tgn....(pilih sapu tgn yg kasar sikit) so bila gatal aku akn gosokkan di perut...tp rasanya xlah se-syiok garu sendiri...(tapi klu nak rase ade perut menggurutu n huduh pas deliver bleh la kamu try garu sesedap ht ye...) Kdg2 kan tgh jln2 pon aku leh garu2 perut aku yg gatai merenyam nih...peduli hape aku org tgk! Ape tgk2 nak rase jugak?? Hang igt aku sajer2 nak garu depan hangpa ka? Sebab tulah aku gelakkan diriku sendiri sbb baru aku tahu mcm mane rasenyer gatai2 perut time pegnen tuh...Owhhh..rase dia klu digigit nyamuk 100 ekor pon tak cmni. Gatai tu sbb kulit makin meregang, perut makin membesar...mmg xleh nak elak laa...selagi x bersalin mmg perut akn trus membesar uols dan aku akn trus dilanda perut gatal.

And, sekarang ni aku tetiba rase nak ber-photoshoot la pulak...sebabnye rmi kwn2 di FB request gamba ku time pegnen...hahah...glemer mak sekejap ade org nak mintak tgk gamba mcm artis pulokk...hihi.Aku pon dh lame sgt tak bergambar, ade gamba pegnen pon time awal2 pegnen jer...nak jugaklah amik gamba perut dh besar memboyot nih...utk kenang-kenangan...especially wat anakku nanti bia die tgk mcm mn mummy die yg selim-melim dh jadi mcm tong drum skang nih...klu boleh gamba kaki aku yg bengkak mcm kaki gajah ni pon aku nk amik gak. Pakai sandle pon dh ketat semacam je nih...So nak suh en photographer tak berbayar a.k.a suami aku lah amik gamba...watpe tah die beli DSLR yg mahal bagai tuh tapi dok tersimpan je lam bag.Baik amik gamba bini die yg 'selim' ni kan...Tapi i malulah nk tayang diri yg dh gemokk ni...sebab tu xde rase nak bergambar pon...SIL pon ckp aku dh gemok. eleh mcm lah die tak gemok time pegnen dulu..meng-demotivatedkan aku jer...hang tgk lah nnt aku dh selim balik mcm b4 pegnen jgn jeless...huahua

Hmm...entry tah pape dr perut gatal ke bergambar...entry rojak..~Sekian

0 comments:

Thursday, July 15, 2010

Mak !! Gatai Peruttt....

Hahahaha....kenapa aku gelak mcm org xbetuii ni??
Hikhik sebenarnya aku menggelakkan diriku sendiri....Sebabnyer selama ni aku cuma mendengar org mengatakan yg perut mereka akn terasa amat gatal bila pregnant...Aku igt gatai2 biase jer...Dan aku baru merasainya sendiri...mungkin ade mommies yg dah mengalami gatal2 di perut lebih awal tapi semua org akan tetap merasanya...no excuse okehh..
Bagaimana rasanya?? owhhhhhhh....sangaaaaatlah gatal org johor kate merenyam-renyam....sgt best jika dapat digaru, syiok sekaliiii....macam nak guling2 jer rasenye klu dpt garu....mak !!! gataii nye perutku...(hah mcm tulah mak ko rase dulu)

Tetapi oleh kerana aku tak nak ade bekas2 yg 'cantik' bila dh deliver nnt aku pon cuma tahan saje...cuma berbekalkan sapu tgn....(pilih sapu tgn yg kasar sikit) so bila gatal aku akn gosokkan di perut...tp rasanya xlah se-syiok garu sendiri...(tapi klu nak rase ade perut menggurutu n huduh pas deliver bleh la kamu try garu sesedap ht ye...) Kdg2 kan tgh jln2 pon aku leh garu2 perut aku yg gatai merenyam nih...peduli hape aku org tgk! Ape tgk2 nak rase jugak?? Hang igt aku sajer2 nak garu depan hangpa ka? Sebab tulah aku gelakkan diriku sendiri sbb baru aku tahu mcm mane rasenyer gatai2 perut time pegnen tuh...Owhhh..rase dia klu digigit nyamuk 100 ekor pon tak cmni. Gatai tu sbb kulit makin meregang, perut makin membesar...mmg xleh nak elak laa...selagi x bersalin mmg perut akn trus membesar uols dan aku akn trus dilanda perut gatal.

And, sekarang ni aku tetiba rase nak ber-photoshoot la pulak...sebabnye rmi kwn2 di FB request gamba ku time pegnen...hahah...glemer mak sekejap ade org nak mintak tgk gamba mcm artis pulokk...hihi.Aku pon dh lame sgt tak bergambar, ade gamba pegnen pon time awal2 pegnen jer...nak jugaklah amik gamba perut dh besar memboyot nih...utk kenang-kenangan...especially wat anakku nanti bia die tgk mcm mn mummy die yg selim-melim dh jadi mcm tong drum skang nih...klu boleh gamba kaki aku yg bengkak mcm kaki gajah ni pon aku nk amik gak. Pakai sandle pon dh ketat semacam je nih...So nak suh en photographer tak berbayar a.k.a suami aku lah amik gamba...watpe tah die beli DSLR yg mahal bagai tuh tapi dok tersimpan je lam bag.Baik amik gamba bini die yg 'selim' ni kan...Tapi i malulah nk tayang diri yg dh gemokk ni...sebab tu xde rase nak bergambar pon...SIL pon ckp aku dh gemok. eleh mcm lah die tak gemok time pegnen dulu..meng-demotivatedkan aku jer...hang tgk lah nnt aku dh selim balik mcm b4 pegnen jgn jeless...huahua

Hmm...entry tah pape dr perut gatal ke bergambar...entry rojak..~Sekian

No comments: