Skip to main content

Idea on Nama Baby

Salam semuaa....rase mcm lame jer tak bersiaran....huhu lately ni terutama minggu ni sy sangaaat dan amatlah sibuk kerana Bank tgh wat closing, financial year end on June jadi on July kerana updates Balance Scorecard (BSC) atau KPI...kena updates bebetul kerana itulah bonus sy pada tahun ni...kalau ada rezeki lebih Alhamdulillah sgt2, kalau rezeki sikit pon terima saja...rezeki kan Allah yg bagi...tapi harapan sy semoga dgn tahun retire CEO dan kelahiran baby akan ade rezeki lebih Insyaallah....

Opps panjang lak mukadimah kannn....ermm...berbalik kepada tajuk entry, sy sebenarnya dgn berbesar hati mengalu-alukan idea dari kawan2 untuk nama baby sy...Syarat2 nama nya:-

1. Nama itu mestilah bermula dgn huruf  'N' tak kiralah panjang atau pendek tapi sy mau nama yg ade maksud dlm Islam kalau ade bunyi2 arabic lagi bagus...sesape yg terer Arabic tu bolehlah bantu sy...

2. Nama itu mestilah unik...meaning jarang sgt orang guna...

Untuk nama belakang dah ade cuma nama depan sahaja yg kami masih tercari2...dh jumpa dh sebelum ni tapi tetiba mcm tak best plak... Untuk nama yg terpilih, sy akan memberi hadiah kerana keterlibatan anda...hadiah nya akan diberitahu setelah pemilihan nama di buat...kalau sesape rase nak dapat hadiah boleh la memberikan idea kepada sy ye....;)

Notakaki: Hadiah yang ingin sy berikan saje2 jer sebagai cenderahati...

Comments

nurulhaniff said…
weyh..aku nak bg name..nuha aulia
nuha tu kecerdikan
aulia merindukan darjat yg mulia
shilafaizz said…
tenkiu jely...akan dimasukkan ke dlm list k...

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…