Thursday, July 29, 2010

Si Dagu Berlapis

Dah lame rasenye tak hapdate blog aku nih...sebelum ni tiap2 hari aku hapdate...biaselah i dah tak larat...nak menaip pun tak larat...kuikui..Haku masih keje wokehh....memang tak plan pun nak cuti awal sebab anak first xde history so aku xtau bila aku nak bersalin...boleh jadi awal boleh jadi on the due date...so i get ready je every second...Ramai gak kawan2 di opis suh aku cuti sebabnye dorang tak sanggup dah tengok aku membawak perut nih...Lagipun klu cuti awal, maternity leave pun start kena tolak. Rugi je if tak bersalin2 lagi kan?

Dan, aku masih gak naik LRT ulang alik keje...ade gak la yg ala2 sinis tanye hasben tak hantar ke gi keje dah sarat2 nih? Kesian kena naik LRT...owhh...hasben i mmgla hantar tapi sampai LRT station jek...dah lame die insist untuk pindah umah kakak dia sbb aku dah sarat tapi aku yang berkeras nak naik LRT lagi...sebabnye...ni jelah cara aku boleh exercise dgn banyakkan berjalan...(Tips untuk mudahkan bersalin dan cepatkan bukaan laluan rahim)...kalau dok umah tu juz boleh turun naik tangga je...even taman depan umah pon lum tentu aku akan berjalan2 kat taman time weekend...Jadi xyahla nak kate hasben i tak prihatin okehh...Kadang2 kat opis pun aku wat jugak exercise jalan2 nih...baby ni mmg xsuka aku duduk jer mulalah die mengeras kt dlm tu...so aku kenalah jalan2 satu opis jenguk2 orang wat keje...kehkehkeh macam bos lak kan...

Haaa...nape entry ni tajuknye Dagu Berlapis...sebenarnye xde kaitan pon dgn citer kat atas...Si Dagu Berlapis tu haku lerr...atas meja aku mmg ade cermin kecik, biaselah pompuan mane leh lekang dari cermin kan...mase aku tgh menaip2 wat keje tadi, tetiba terpandang kat cermin tu muka ku sendiri. Alamakkkk...aku dah ade double chin lah! Pas aku belek2 muka...ye memang muka aku pon dah kembang. Haduiii...kena workout dengan gigih pas bersalin nih...al-maklumlah...dah naik lebih 15kg katekan...bila ckp kt collegues yg berat aku dh 15kg naik dorang sumer xcaye. Aku pon xcaye uols !! Dorang kate tak nampak pon naik 15kg tang mana..tahla aku pon xtau tang mane melekat 15kg tu...nak kate penimbang rosak mane2 klinik n hosptal aku gi same je...xkisahla, yg penting anak aku sihat, alhamdulillah...dagu berlapis ke, perut berlapis ke hape lepas bersalin kita pikirkan cara nak hilangkan nya okayyy...

Notakaki: Kenalah berusaha cara tradisional, xde yang nak sponsor pegi Slim World....

0 comments:

Thursday, July 29, 2010

Si Dagu Berlapis

Dah lame rasenye tak hapdate blog aku nih...sebelum ni tiap2 hari aku hapdate...biaselah i dah tak larat...nak menaip pun tak larat...kuikui..Haku masih keje wokehh....memang tak plan pun nak cuti awal sebab anak first xde history so aku xtau bila aku nak bersalin...boleh jadi awal boleh jadi on the due date...so i get ready je every second...Ramai gak kawan2 di opis suh aku cuti sebabnye dorang tak sanggup dah tengok aku membawak perut nih...Lagipun klu cuti awal, maternity leave pun start kena tolak. Rugi je if tak bersalin2 lagi kan?

Dan, aku masih gak naik LRT ulang alik keje...ade gak la yg ala2 sinis tanye hasben tak hantar ke gi keje dah sarat2 nih? Kesian kena naik LRT...owhh...hasben i mmgla hantar tapi sampai LRT station jek...dah lame die insist untuk pindah umah kakak dia sbb aku dah sarat tapi aku yang berkeras nak naik LRT lagi...sebabnye...ni jelah cara aku boleh exercise dgn banyakkan berjalan...(Tips untuk mudahkan bersalin dan cepatkan bukaan laluan rahim)...kalau dok umah tu juz boleh turun naik tangga je...even taman depan umah pon lum tentu aku akan berjalan2 kat taman time weekend...Jadi xyahla nak kate hasben i tak prihatin okehh...Kadang2 kat opis pun aku wat jugak exercise jalan2 nih...baby ni mmg xsuka aku duduk jer mulalah die mengeras kt dlm tu...so aku kenalah jalan2 satu opis jenguk2 orang wat keje...kehkehkeh macam bos lak kan...

Haaa...nape entry ni tajuknye Dagu Berlapis...sebenarnye xde kaitan pon dgn citer kat atas...Si Dagu Berlapis tu haku lerr...atas meja aku mmg ade cermin kecik, biaselah pompuan mane leh lekang dari cermin kan...mase aku tgh menaip2 wat keje tadi, tetiba terpandang kat cermin tu muka ku sendiri. Alamakkkk...aku dah ade double chin lah! Pas aku belek2 muka...ye memang muka aku pon dah kembang. Haduiii...kena workout dengan gigih pas bersalin nih...al-maklumlah...dah naik lebih 15kg katekan...bila ckp kt collegues yg berat aku dh 15kg naik dorang sumer xcaye. Aku pon xcaye uols !! Dorang kate tak nampak pon naik 15kg tang mana..tahla aku pon xtau tang mane melekat 15kg tu...nak kate penimbang rosak mane2 klinik n hosptal aku gi same je...xkisahla, yg penting anak aku sihat, alhamdulillah...dagu berlapis ke, perut berlapis ke hape lepas bersalin kita pikirkan cara nak hilangkan nya okayyy...

Notakaki: Kenalah berusaha cara tradisional, xde yang nak sponsor pegi Slim World....

No comments: