Skip to main content

Exhausted....Tarik Nafaaasss...Hembussss

Salam alls,
Hmm...sekarang ni sy cepat benar letih...berjalan pon dah tak selaju mggu lepas atau sebelum ini...
Adakah sy sudah kelihatan terlalu sarat?? Tapi sy ada sebulan lagi untuk smpi ke due date....Tapi juga lagi 2mggu sy sudah pon 36 mggu...4 mggu x 9bulan=36 mggu kan?? (kita belajar matematik sekejap)
Sy sudah nak masuk 9bulanan kerr??
Ramai ofismate cakap perut sy dah turun...Ye memang kepala baby dah ke bawah ms last 2 weeks jumpa gynea...
Tapi mak sy cakap klu perut dh turun tanda dah dekat...
Aiyoooyooo...Sy masih ade banyak lagi keje yg perlu di settle sebelum bercuti 2bulan...
Baju2 baby, barut, bedung, dan kain2 batik lum di basuh lagi...(merasalah pakai kain batik kan...)
Hari mggu sy terlalu sibuk...tak boleh jadi ni sy kena curik jugak ms kemas bag hospital...
Mggu ni kena balik ke Melaka kg hasben ade kenduri...
Next week balik johor pulak ade kenduri rumah kakak...
Jadi bag hospital sudah perlu dibawa dan dimasukkan siap2 dalam kereta in case...
Maklumlah nak meredah perjalan sejauh 320km...
Kalau ape2 jadi pon bag dan brg2 penting dh ade kan...
Singgah je lah mane2 hospital...huhu...Baby mummy kuar bulan depan ye...
Leh jadi baby Leo..Aummm...!! Tahun ni pon tahun Rimau kan...(xde kaitan langsung)

Comments

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…