Tuesday, July 20, 2010

I'm 36 weeks Preggy....

Assalamualaikum.....

Haa...penuh gitu i bagi salam...jawab2...xjawab dosa....heheh
Hrmm...saje je nak hapdate sy ni dah cukup 9bulan nih...bak kate orang tua2 tgh menunggu hari...xyoh ler tggu cukup 40 mggu sebab baik bersedia dr awal kan...ekceli...i dah rase nebes2 nih...xtau nape tapi dah rase nerves....uwaaa....serammmm2...

Mggu lepas mak datang ke KL sbb nak ke Kota Kinabalu dgn abang...jalan2...kelas gitu Pn Sadiah kita aku pon xsampai lagi ke KK...Balik dari KK mak tdo rumah sy...smpi2 kat pagar umah je...ni ayat die...'Dik, perut dah tururn tu...dah dekat ni...' Waaa.....lagilah i nerves mendengar perkataan mak sebegitu...biaselah mak dh bnyk pengalaman...anak 5 owang...cucu 13 owang....mmg perutku molek je dah turun ke bawah...aku pon dah rase ssh nak shi-shi...xboleh guna toilet cangkung dah kne toilet bowl duduk jer...pastu skang sy xboleh dah jalan2 lari maraton....dah xlarat, perut dah rase berat....nak shopping pon dh xleh lelame...seb baiklah brg2 bby sume dah complete...mane yg xcarik lagi sy order online jer...murah dan senang...
Semalam pon dah pegi ke Templer Park cari batu tungku dgn en somi...ha aku pulun amik sume batu yg berkenan  pdhal nak gunanya sebijik je...Adik somi a.k.a adk ipar ku yg due 25hb ni xbersalin lagik....kami selang 2,3 mggu je jaraknye...die prgnnt ank no 2..ms ank no 1 die bersalin mase cukup 36weeks..at the rite time mcm aku ketika ini sbb tu i nerves....kne get ready je nih....tarik nafasss.....hembusss....bertenang.....jgn panik...(Ingatan utk diri sendiri)

3 comments:

shilafaizz said...

Doakan semoga semuanya dipermudahkan dan selamat ye...

nurulhaniff said...

ye..aku doakan semuanya dipermudahkan..ameen

shilafaizz said...

tenkiu cik jely yg bucuk..hehe

Tuesday, July 20, 2010

I'm 36 weeks Preggy....

Assalamualaikum.....

Haa...penuh gitu i bagi salam...jawab2...xjawab dosa....heheh
Hrmm...saje je nak hapdate sy ni dah cukup 9bulan nih...bak kate orang tua2 tgh menunggu hari...xyoh ler tggu cukup 40 mggu sebab baik bersedia dr awal kan...ekceli...i dah rase nebes2 nih...xtau nape tapi dah rase nerves....uwaaa....serammmm2...

Mggu lepas mak datang ke KL sbb nak ke Kota Kinabalu dgn abang...jalan2...kelas gitu Pn Sadiah kita aku pon xsampai lagi ke KK...Balik dari KK mak tdo rumah sy...smpi2 kat pagar umah je...ni ayat die...'Dik, perut dah tururn tu...dah dekat ni...' Waaa.....lagilah i nerves mendengar perkataan mak sebegitu...biaselah mak dh bnyk pengalaman...anak 5 owang...cucu 13 owang....mmg perutku molek je dah turun ke bawah...aku pon dah rase ssh nak shi-shi...xboleh guna toilet cangkung dah kne toilet bowl duduk jer...pastu skang sy xboleh dah jalan2 lari maraton....dah xlarat, perut dah rase berat....nak shopping pon dh xleh lelame...seb baiklah brg2 bby sume dah complete...mane yg xcarik lagi sy order online jer...murah dan senang...
Semalam pon dah pegi ke Templer Park cari batu tungku dgn en somi...ha aku pulun amik sume batu yg berkenan  pdhal nak gunanya sebijik je...Adik somi a.k.a adk ipar ku yg due 25hb ni xbersalin lagik....kami selang 2,3 mggu je jaraknye...die prgnnt ank no 2..ms ank no 1 die bersalin mase cukup 36weeks..at the rite time mcm aku ketika ini sbb tu i nerves....kne get ready je nih....tarik nafasss.....hembusss....bertenang.....jgn panik...(Ingatan utk diri sendiri)

3 comments:

shilafaizz said...

Doakan semoga semuanya dipermudahkan dan selamat ye...

nurulhaniff said...

ye..aku doakan semuanya dipermudahkan..ameen

shilafaizz said...

tenkiu cik jely yg bucuk..hehe