Tuesday, May 31, 2016

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

Tak lama lagi kita semua dah nak sambut Ramadhan dah kan... seronoknya bulan Ramadhan ni...tak tau la kenapa tapi bulan yg ditunggu tunggu tiap tahun. Sebab bulan barokah kan..masing2 jaga tutur kata..jaga hati..jaga perlakuan..jaga Ibadah..calm je rasa gitu.

Bulan Ramadhan jugak bulan istimewa sebab anak2 mami Nuha Nayl lahir pada bulan penuh barokah ni. Kebetulan juga kakak Nuha 20 Ramadhan, Nayl 21 Ramadhan😊.

Sejak 3tahun lepas..mami dan kawan2 akan join group Tadarus untuk khatam Quran. Insyallah tahun ni kalau ada kawan2 nk buat boleh la buat lagi sama2. Kami akan try habis kan 1 juzuk 1 hari insyaallah habis Ramadhan boleh la khatam sama2.

Tahun ni jugak tahun ke2 kakak Nuha belajar puasa. Tahun lepas nuha 5tahun ada beberapa hari dia tinggal puasa. Mami pon tak paksa dan tekankan sangat lagi..dia puasa pon sebab kawan2 puasa sama. Alhamdulillah la belajar2 sikit2 kan.

Kawan mami ada upload carta ni untuk gunakan dalam bulan Ramadhan nanti. Bagus ni untuk galakkan anak2 puasa, solat, baca Quran etc. Bukan kanak2 jer...mak ayahnya pon boleh guna. 1hari puasa 1 tick. Mami nak reward kakak nuha kalau penuh puasa dia boleh beli story book Frozen kat MPH yg dia nak tu. Kami memang jenis tak beli toys kat anak2...tapi kalau nak buku yesss mami ayah belikan.

Ni carta nya. Kawan2 boleh la guna jugak n print out lepas tu tampalkan kat dinding. Happy Sharing ❤

0 comments:

Tuesday, May 31, 2016

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

Tak lama lagi kita semua dah nak sambut Ramadhan dah kan... seronoknya bulan Ramadhan ni...tak tau la kenapa tapi bulan yg ditunggu tunggu tiap tahun. Sebab bulan barokah kan..masing2 jaga tutur kata..jaga hati..jaga perlakuan..jaga Ibadah..calm je rasa gitu.

Bulan Ramadhan jugak bulan istimewa sebab anak2 mami Nuha Nayl lahir pada bulan penuh barokah ni. Kebetulan juga kakak Nuha 20 Ramadhan, Nayl 21 Ramadhan😊.

Sejak 3tahun lepas..mami dan kawan2 akan join group Tadarus untuk khatam Quran. Insyallah tahun ni kalau ada kawan2 nk buat boleh la buat lagi sama2. Kami akan try habis kan 1 juzuk 1 hari insyaallah habis Ramadhan boleh la khatam sama2.

Tahun ni jugak tahun ke2 kakak Nuha belajar puasa. Tahun lepas nuha 5tahun ada beberapa hari dia tinggal puasa. Mami pon tak paksa dan tekankan sangat lagi..dia puasa pon sebab kawan2 puasa sama. Alhamdulillah la belajar2 sikit2 kan.

Kawan mami ada upload carta ni untuk gunakan dalam bulan Ramadhan nanti. Bagus ni untuk galakkan anak2 puasa, solat, baca Quran etc. Bukan kanak2 jer...mak ayahnya pon boleh guna. 1hari puasa 1 tick. Mami nak reward kakak nuha kalau penuh puasa dia boleh beli story book Frozen kat MPH yg dia nak tu. Kami memang jenis tak beli toys kat anak2...tapi kalau nak buku yesss mami ayah belikan.

Ni carta nya. Kawan2 boleh la guna jugak n print out lepas tu tampalkan kat dinding. Happy Sharing ❤

No comments: