Skip to main content

Yeayyyy My Other Half Sudah Pulang!

Alhamdulillah...suamiku selamat tiba di Malaysia...
Dan, ai dengan berani tak berapa berani decide nak pi amik kat KLIA...ekceli..daku ni mane penah drive sendiri ke KLIA..selalu kemane2 ditemani pak pais...Tapi sebabkan eksaited nak jumpa pak pais yg terpisah selama 10hari (wekkk macamla 10bulan...haha), ai amik cuti dan decide drive sendiri ke KLIA dengan dak myra...

Yehuuuu alhamdulillah..tak sesat dan berjaya juga ke KLIA sendiri...huhuu en.somi takdak kene lah blajar berdikari kan...kuar rumah 1.45 sampai klia kul 2.30 petang...
Memula risau sesat jer...almaklumlah...ai terkenal dengan kesesatannye...pegi Mebeng Akademi kat Bangi yg dah berpuluh kali tu pon boleh sesat...ni pulak klia yg xpenah drive sendiri...hakhak tapi berjaya okeh sampai ke sana dan nak ulang lagi TAK SESAT. wakakakaka...cuma salah masuk parking jer, nak amik token ticket sebenarnye tapi trmasuk kat area TnGo...pak pais dah pesan amik token tiket jer..arghhh tak kisah ler dh trmasuk situ bayar je la parking pakai tnGo...dak myra tido je start dari Saujana Putra sampai klia...amannn donia..kalau x maunye mami memetir dalam kete kalau die tak duduk diam...wakakakaka

Mami ikat sy sementara tunggu ayah sampai supaya sy tak lari sane sini...

Flight scheduled to be landed at klia from Amsterdam kul 2.54pm..tengok2 screen yeahh dah landed..tunggu2 setengah jam gak la baru ayah myra kuar...jeng jeng jeng...mami nampak ayah dari kejauhan..hati berbunga2 riang...hehee...

Myra suka sangat nampak ayah! ayah...ayah...everytime ayahhhh jek. tu sket ayah...ni sket ayah...eeeee mengade. hahah

Mmmmuaaahhh!! rindu si bambam ayah nie....

Ayah bought so many souvenirs...and special one for mummy...hikhik


Lovely...like it so much!! I like simple design macam nie...ni kaler rose gold..
Ayah suruh pilih nak handbag Aigner ke jam tangan..mummy nak dua2 tapi xboleh katenye...so pilih jam tangan la sebab jam Esprit mami dah agak buruk..3tahun dah pakai...

Pehtu ,macam2 lagi la...dak myra dapat kasut Adidas...murah je...10Euro je Adidas original untuk budak2...(tak snap pic sebab kasut dalam kete..). Lelain tshirt2 untuk mami dan myra...chocolates, fridge magnet...


Fridge magnet...yer sy adalah pengumpul fridge magnet...Kalau kawan2 pegi bercuti ke tempat best, mesti ai kirim fridge magnet..setakat ni dah ade Dubai, New Zealand, Hong Kong Disneyland, Spain, Bandung, local states pon banyak...dan pak pais pegi 4 countries so dapatla fridge magnet Holland, Austria, Belgium dan Swiss...mabelesss. Suke sangat!

P/S: Psttt...ai dah beli OPK strip banyak2...so misi mendapatkan adik myra boleh la dimulakan...mwahahhahaa


Comments

♥ Wina ♥ said…
sukenya myra & mami ayah dah balik ye?? :-)

wina nie belum pernah lagi berjauhan dengan suami lama²..plg lama pun 2 hari je kot ahahahahhh...
shilafaizz said…
heheh wina before ni berjauhan 2-3 hari jek..and dalam malaysia so nak berhubung tu senang..ni jauh awl2 tu xcontact2 pon..lepas 5days baru contact2..
Wahida said…
Dpt ler jugak jam sayu....;)OPK tu apa?
shilafaizz said…
sayu? ke satu? hahah
OPK tu ovulation predictor kit test..;)

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…