Monday, April 9, 2012

Bila Benua Memisahkan Kami

Untuk 2minggu ke depan ai tinggal berdua jer ngan dak myra. Pak pais outstation jahuhhh ke benua Eropah. Amsterdam - Zurich- Austria - Amsterdam - KL. Company hantar kesana..not for training but for machine inspection gitu kot..ntahla ai pon tak paham bahasa2 engineering nih. Kadang seronok jugak when ur other half being in different field, so bleh tau banyak benda2 diluar bidang kerja kita.

Semalam pak pais bertolak ke klia, naik cab sajork. Ai ngan dak myra tak hantar, coz flight malam 1130pm gitu gini kul 12 jugak settle nanti. Tak berani la nak drive di tengah malam balik ke shah alam berdua je ngan budak tecit tuh. Since tadi morning ai tunggu2 sms atau panggilan dari Pak pais. Dah sampai kah? Apekah? Nan ado.. Sekarang kul 630pm dalam lrt otw ke KJ. Tetibe dapat msg kat inbox FB dari pak pais. Huhuuuu hati berbunga riang macam dapat msg dari pakwe plak...ekekeke. Katenye pinjam tabb kawan die yg sama2 pegi tuh..dan die belom beli simcard sane lagik...Ade satu perasaan bila kita suami isteri ni berjauhan. Rase hubungan tu lebih kuat, ye la worried anything happen, nak contact each other pon susah. Rindu-rinduan ade, sedih pon ade...apekah?

Actually this is the first time, kami berjauhan beribu batu dipisahkan beberapa benua. Sebelum ni takat outstation ke Penang jer apelah sangat..Company pak pais ni tiap 3tahun akan hantar engineer dan managememt level to overseas trip. Last 4yrs die pegi ke UK, so pak pais dapatla brjalan2 ke Paris dan London. Haku nak gi overseas trip? Family day ke PD pon belum tentu dapat okeh.

Myra camne? Cari tak ayah die? Emm...semalam bunyi motor orang sebelah, cepat2 die selak langsir sambil sebut 'ayah! Ayah!' Time tu tetibe sedih plak mak...baru bape jam pisah ngan ayah..So omak die trus la cakap 'ayah work'. Emm...myra kan manja ngan ayah hopefully die tak mencari2 la ayah lame gak ni tak jumpa ayah die.

Ayah, take care ok...have a safe journey, jgn lupa belikan mummy handbag yg dipesan tu yep! Ekekeke. We both luv u. Muaaahhhh

2 comments:

Pijot said...

den lak yang sodih.. apekah??

shilafaizz said...

Apekah pija...hakhak

Monday, April 9, 2012

Bila Benua Memisahkan Kami

Untuk 2minggu ke depan ai tinggal berdua jer ngan dak myra. Pak pais outstation jahuhhh ke benua Eropah. Amsterdam - Zurich- Austria - Amsterdam - KL. Company hantar kesana..not for training but for machine inspection gitu kot..ntahla ai pon tak paham bahasa2 engineering nih. Kadang seronok jugak when ur other half being in different field, so bleh tau banyak benda2 diluar bidang kerja kita.

Semalam pak pais bertolak ke klia, naik cab sajork. Ai ngan dak myra tak hantar, coz flight malam 1130pm gitu gini kul 12 jugak settle nanti. Tak berani la nak drive di tengah malam balik ke shah alam berdua je ngan budak tecit tuh. Since tadi morning ai tunggu2 sms atau panggilan dari Pak pais. Dah sampai kah? Apekah? Nan ado.. Sekarang kul 630pm dalam lrt otw ke KJ. Tetibe dapat msg kat inbox FB dari pak pais. Huhuuuu hati berbunga riang macam dapat msg dari pakwe plak...ekekeke. Katenye pinjam tabb kawan die yg sama2 pegi tuh..dan die belom beli simcard sane lagik...Ade satu perasaan bila kita suami isteri ni berjauhan. Rase hubungan tu lebih kuat, ye la worried anything happen, nak contact each other pon susah. Rindu-rinduan ade, sedih pon ade...apekah?

Actually this is the first time, kami berjauhan beribu batu dipisahkan beberapa benua. Sebelum ni takat outstation ke Penang jer apelah sangat..Company pak pais ni tiap 3tahun akan hantar engineer dan managememt level to overseas trip. Last 4yrs die pegi ke UK, so pak pais dapatla brjalan2 ke Paris dan London. Haku nak gi overseas trip? Family day ke PD pon belum tentu dapat okeh.

Myra camne? Cari tak ayah die? Emm...semalam bunyi motor orang sebelah, cepat2 die selak langsir sambil sebut 'ayah! Ayah!' Time tu tetibe sedih plak mak...baru bape jam pisah ngan ayah..So omak die trus la cakap 'ayah work'. Emm...myra kan manja ngan ayah hopefully die tak mencari2 la ayah lame gak ni tak jumpa ayah die.

Ayah, take care ok...have a safe journey, jgn lupa belikan mummy handbag yg dipesan tu yep! Ekekeke. We both luv u. Muaaahhhh

2 comments:

Pijot said...

den lak yang sodih.. apekah??

shilafaizz said...

Apekah pija...hakhak