Skip to main content

Bila Benua Memisahkan Kami

Untuk 2minggu ke depan ai tinggal berdua jer ngan dak myra. Pak pais outstation jahuhhh ke benua Eropah. Amsterdam - Zurich- Austria - Amsterdam - KL. Company hantar kesana..not for training but for machine inspection gitu kot..ntahla ai pon tak paham bahasa2 engineering nih. Kadang seronok jugak when ur other half being in different field, so bleh tau banyak benda2 diluar bidang kerja kita.

Semalam pak pais bertolak ke klia, naik cab sajork. Ai ngan dak myra tak hantar, coz flight malam 1130pm gitu gini kul 12 jugak settle nanti. Tak berani la nak drive di tengah malam balik ke shah alam berdua je ngan budak tecit tuh. Since tadi morning ai tunggu2 sms atau panggilan dari Pak pais. Dah sampai kah? Apekah? Nan ado.. Sekarang kul 630pm dalam lrt otw ke KJ. Tetibe dapat msg kat inbox FB dari pak pais. Huhuuuu hati berbunga riang macam dapat msg dari pakwe plak...ekekeke. Katenye pinjam tabb kawan die yg sama2 pegi tuh..dan die belom beli simcard sane lagik...Ade satu perasaan bila kita suami isteri ni berjauhan. Rase hubungan tu lebih kuat, ye la worried anything happen, nak contact each other pon susah. Rindu-rinduan ade, sedih pon ade...apekah?

Actually this is the first time, kami berjauhan beribu batu dipisahkan beberapa benua. Sebelum ni takat outstation ke Penang jer apelah sangat..Company pak pais ni tiap 3tahun akan hantar engineer dan managememt level to overseas trip. Last 4yrs die pegi ke UK, so pak pais dapatla brjalan2 ke Paris dan London. Haku nak gi overseas trip? Family day ke PD pon belum tentu dapat okeh.

Myra camne? Cari tak ayah die? Emm...semalam bunyi motor orang sebelah, cepat2 die selak langsir sambil sebut 'ayah! Ayah!' Time tu tetibe sedih plak mak...baru bape jam pisah ngan ayah..So omak die trus la cakap 'ayah work'. Emm...myra kan manja ngan ayah hopefully die tak mencari2 la ayah lame gak ni tak jumpa ayah die.

Ayah, take care ok...have a safe journey, jgn lupa belikan mummy handbag yg dipesan tu yep! Ekekeke. We both luv u. Muaaahhhh

Comments

Pijot said…
den lak yang sodih.. apekah??
shilafaizz said…
Apekah pija...hakhak

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…