Monday, January 9, 2012

My 2011

A little bit of memory in my 2011 (sweet and bitter):

1. Dapat pegi jalan2 bawak myra ke Kota Kinabalu and Langkawi in Feb' 2011 and March 2011 naik burung besi...hihii alhamdulillah, murah rezki Myra kecik2 cinonet dah dapat naik flight. Mummy dah tua bangka baru dapat merasa..

2. Then, sambut birthday Myra yang pertama...Alhamdulillah, tercapai juga impian nak meraikan sambutan hari ulangtahun anakanda yg pertama nie...

3. Bonus being paid..Alhamdulillah, dapat dalam 12k++...banyak habis dirumah sajer..bayar hutang pon banyak gak..heehuu. Dapat jugaklah menyimpan untuk time sesak2..

4. Sejujurnya, tahun 2011 quite tough untuk saya...kerana sy banyak bersendirian dalam menguruskan kerja2 di pejabat...Takde colleague, immediate bos pon takde, kene bambu, kene marah ngan the other parties from Group tadah je la sensorang...Letih, sedih pon ade tapi dah bahagian saya...Bak kate ex-bos sy, kerja selagi mampu, buat selagi larat...Kalau tak larat jangan dipaksa, nanti makan diri sendiri...And, yup kerana memikirkan takde orang di bahagian sy, sy burnt annual leave 3hari carry forward 7hari ke tahun 2012 cuti2 sy...Sy stay ofis pon, korban kan cuti hasilnya tetap sama...Kerja sentiasa menumpuk datang jugak...So tahun 2012, sy berazam mahu pikirkan diri sy sendiri...

Tu je lah preview Tahun 2011 saya...^__^

4 comments:

Cik Sibuk said...

salam,

setuju dengan bos u..takyah keje gila2, kerja sampai bila pun takkan abis kan..

semoga 2012 dapat bonus $24k pulak..aminnnn

:)

shilafaizz said...

aduhaii 24k?? macam xachieved jer nih..huhuu.gaji sy ciput jer tak dapat kot segitu...tapi kalau dapat alhamdulillah

ashra said...

uihh...12k?..besnyeeee...
brape bulan bonus tu yang?..

saya dulu,sebulan pun kedekut company nak bagi..da bagi,bos ungkit2 laks suh keje lebih masa...

cik sal said...

shila:lama x komen kat blog ko...sebb ko jrg update dah...heee....aku pun sama....xde masa sgt nk update.....rezki ko shila wei dpt bonus byk gtu......kire org kata berbaloi la....haii...bile ler nk merasa dpt bonus byk gtu???emmm....ada keja kosong kat sana x???heeee

Monday, January 9, 2012

My 2011

A little bit of memory in my 2011 (sweet and bitter):

1. Dapat pegi jalan2 bawak myra ke Kota Kinabalu and Langkawi in Feb' 2011 and March 2011 naik burung besi...hihii alhamdulillah, murah rezki Myra kecik2 cinonet dah dapat naik flight. Mummy dah tua bangka baru dapat merasa..

2. Then, sambut birthday Myra yang pertama...Alhamdulillah, tercapai juga impian nak meraikan sambutan hari ulangtahun anakanda yg pertama nie...

3. Bonus being paid..Alhamdulillah, dapat dalam 12k++...banyak habis dirumah sajer..bayar hutang pon banyak gak..heehuu. Dapat jugaklah menyimpan untuk time sesak2..

4. Sejujurnya, tahun 2011 quite tough untuk saya...kerana sy banyak bersendirian dalam menguruskan kerja2 di pejabat...Takde colleague, immediate bos pon takde, kene bambu, kene marah ngan the other parties from Group tadah je la sensorang...Letih, sedih pon ade tapi dah bahagian saya...Bak kate ex-bos sy, kerja selagi mampu, buat selagi larat...Kalau tak larat jangan dipaksa, nanti makan diri sendiri...And, yup kerana memikirkan takde orang di bahagian sy, sy burnt annual leave 3hari carry forward 7hari ke tahun 2012 cuti2 sy...Sy stay ofis pon, korban kan cuti hasilnya tetap sama...Kerja sentiasa menumpuk datang jugak...So tahun 2012, sy berazam mahu pikirkan diri sy sendiri...

Tu je lah preview Tahun 2011 saya...^__^

4 comments:

Cik Sibuk said...

salam,

setuju dengan bos u..takyah keje gila2, kerja sampai bila pun takkan abis kan..

semoga 2012 dapat bonus $24k pulak..aminnnn

:)

shilafaizz said...

aduhaii 24k?? macam xachieved jer nih..huhuu.gaji sy ciput jer tak dapat kot segitu...tapi kalau dapat alhamdulillah

ashra said...

uihh...12k?..besnyeeee...
brape bulan bonus tu yang?..

saya dulu,sebulan pun kedekut company nak bagi..da bagi,bos ungkit2 laks suh keje lebih masa...

cik sal said...

shila:lama x komen kat blog ko...sebb ko jrg update dah...heee....aku pun sama....xde masa sgt nk update.....rezki ko shila wei dpt bonus byk gtu......kire org kata berbaloi la....haii...bile ler nk merasa dpt bonus byk gtu???emmm....ada keja kosong kat sana x???heeee