Skip to main content

My 2011

A little bit of memory in my 2011 (sweet and bitter):

1. Dapat pegi jalan2 bawak myra ke Kota Kinabalu and Langkawi in Feb' 2011 and March 2011 naik burung besi...hihii alhamdulillah, murah rezki Myra kecik2 cinonet dah dapat naik flight. Mummy dah tua bangka baru dapat merasa..

2. Then, sambut birthday Myra yang pertama...Alhamdulillah, tercapai juga impian nak meraikan sambutan hari ulangtahun anakanda yg pertama nie...

3. Bonus being paid..Alhamdulillah, dapat dalam 12k++...banyak habis dirumah sajer..bayar hutang pon banyak gak..heehuu. Dapat jugaklah menyimpan untuk time sesak2..

4. Sejujurnya, tahun 2011 quite tough untuk saya...kerana sy banyak bersendirian dalam menguruskan kerja2 di pejabat...Takde colleague, immediate bos pon takde, kene bambu, kene marah ngan the other parties from Group tadah je la sensorang...Letih, sedih pon ade tapi dah bahagian saya...Bak kate ex-bos sy, kerja selagi mampu, buat selagi larat...Kalau tak larat jangan dipaksa, nanti makan diri sendiri...And, yup kerana memikirkan takde orang di bahagian sy, sy burnt annual leave 3hari carry forward 7hari ke tahun 2012 cuti2 sy...Sy stay ofis pon, korban kan cuti hasilnya tetap sama...Kerja sentiasa menumpuk datang jugak...So tahun 2012, sy berazam mahu pikirkan diri sy sendiri...

Tu je lah preview Tahun 2011 saya...^__^

Comments

Cik Sibuk said…
salam,

setuju dengan bos u..takyah keje gila2, kerja sampai bila pun takkan abis kan..

semoga 2012 dapat bonus $24k pulak..aminnnn

:)
shilafaizz said…
aduhaii 24k?? macam xachieved jer nih..huhuu.gaji sy ciput jer tak dapat kot segitu...tapi kalau dapat alhamdulillah
ashra said…
uihh...12k?..besnyeeee...
brape bulan bonus tu yang?..

saya dulu,sebulan pun kedekut company nak bagi..da bagi,bos ungkit2 laks suh keje lebih masa...
cik sal said…
shila:lama x komen kat blog ko...sebb ko jrg update dah...heee....aku pun sama....xde masa sgt nk update.....rezki ko shila wei dpt bonus byk gtu......kire org kata berbaloi la....haii...bile ler nk merasa dpt bonus byk gtu???emmm....ada keja kosong kat sana x???heeee

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…