Monday, January 16, 2012

9/10 Rezeki Hasil Dari Perniagaan

Bismillahirrahmanirrahim...

Dialah yang menjadikan bumi bagi kamu mudah digunakan,maka berjalanlah di merata-rata ceruk rantau dan makanlah daripada rezeki yang dikurniakan oleh Allah s.w.t dan ingatlah kepada Allah s.w.t jualah (tempat kembali kamu) di bangkitkan (maka hargailah nikmatnya dan takutilah kemurkaannya)


(Surah Al-Mulk Ayat 15)

Sekarang tengah sambil menyambil nak start balik ber-business..dengan lebih SERIUS. Insyaallah...Sebelum ni ade buat tapi ikut dan jer..huhuu. But, after beberapa orang kawan suggest buat lebih series, sy pon terfikir. Ye lah kenapa taknak buat lebih series kannn...Business ni takde kaitan dengan makanan..hehee. Looks simple tapi ramai yang cari dan tak tau mane nak cari...Ade jugak nampak orang lain buat business ni tapi harga mahal..Insyaallah sy akan mulakan dengan harga-mampu-milik. heehuuu...Jeng jeng jeng...surprise kan...Nantilah bila dah 50-60% preparation complete sy akan announce. Sekarang tengah uruskan ambil stock dari supplier, cari material, cari kakitangan, nak register company kat SSM, daftar akaun mailing...banyak lagi kene buat.

Moga dipermudahkan..Mane la tau ade rezeki in future bleh bukak booth atau kedai pulak..insyaallah...^__^

7 comments:

mizah said...

uuu, tertunggu bisnes apakah...heheh..good luck shila!

ashra said...

best ni..
moga dimudahkan urusan ye..

gud luck! saya tungguuuu...

shilafaizz said...

heheee...tungguuuu...

Wahida said...

Setuju dgn ko..good luck in ur business...
In fact aku pun tengah berusaha menghasilkan satu perniagaan yang skrg baru 20% bermula..tapi bisnes kita lain bidang la..hehe

shilafaizz said...

wahida: macam dapat agak ape die tuh..hehehe. insyaallah moga kita sama2 berjaya. aku amik jer business administration, marketing bagai time ni la nak apply kan..hikhik

MommyAqil said...

Gud Luck Shila..Semoga business kite terus maju k..

shilafaizz said...

Aminn...You too AIda :)

Monday, January 16, 2012

9/10 Rezeki Hasil Dari Perniagaan

Bismillahirrahmanirrahim...

Dialah yang menjadikan bumi bagi kamu mudah digunakan,maka berjalanlah di merata-rata ceruk rantau dan makanlah daripada rezeki yang dikurniakan oleh Allah s.w.t dan ingatlah kepada Allah s.w.t jualah (tempat kembali kamu) di bangkitkan (maka hargailah nikmatnya dan takutilah kemurkaannya)


(Surah Al-Mulk Ayat 15)

Sekarang tengah sambil menyambil nak start balik ber-business..dengan lebih SERIUS. Insyaallah...Sebelum ni ade buat tapi ikut dan jer..huhuu. But, after beberapa orang kawan suggest buat lebih series, sy pon terfikir. Ye lah kenapa taknak buat lebih series kannn...Business ni takde kaitan dengan makanan..hehee. Looks simple tapi ramai yang cari dan tak tau mane nak cari...Ade jugak nampak orang lain buat business ni tapi harga mahal..Insyaallah sy akan mulakan dengan harga-mampu-milik. heehuuu...Jeng jeng jeng...surprise kan...Nantilah bila dah 50-60% preparation complete sy akan announce. Sekarang tengah uruskan ambil stock dari supplier, cari material, cari kakitangan, nak register company kat SSM, daftar akaun mailing...banyak lagi kene buat.

Moga dipermudahkan..Mane la tau ade rezeki in future bleh bukak booth atau kedai pulak..insyaallah...^__^

7 comments:

mizah said...

uuu, tertunggu bisnes apakah...heheh..good luck shila!

ashra said...

best ni..
moga dimudahkan urusan ye..

gud luck! saya tungguuuu...

shilafaizz said...

heheee...tungguuuu...

Wahida said...

Setuju dgn ko..good luck in ur business...
In fact aku pun tengah berusaha menghasilkan satu perniagaan yang skrg baru 20% bermula..tapi bisnes kita lain bidang la..hehe

shilafaizz said...

wahida: macam dapat agak ape die tuh..hehehe. insyaallah moga kita sama2 berjaya. aku amik jer business administration, marketing bagai time ni la nak apply kan..hikhik

MommyAqil said...

Gud Luck Shila..Semoga business kite terus maju k..

shilafaizz said...

Aminn...You too AIda :)