Thursday, January 19, 2012

KARAMEL KEK

Karamel Kek yang sy hasilkan buat pertama kali...heeehuuu. Alhamdulillah 1st attempt menjadi...

Eh betul lah kek ni macam jadi fenomena plak...sy buat kek ni ke potluck di office..since then ade beberapa orang kawan ofis order...Kawan2 kat FB pon ade order...Tetiba je sy jadi penjual kek...Eh eh camne ni bisness sy sebenarnye takde kaitan ngan makanan actually...Bisness sy berkaitan kayu kayan batu batuan, kain-kayan (jeng..jeng..jeng). Alhamdulillah sikit2 pon rezki kan...Takpelah kawan nak rasa kan, so sy buatkan la..dahla yg order mak2 buyong yg banyak...nanti kempunan baby...

Ni ghope setelah dipotong..sebenarnye puding karamel die tak bape kemas..takpelah 1st attempt kan...

Orang kate makan kek ni macam makan eskrem...sebab kek ni sedap dimakan sejuk2...
Ni plak 2nd attempt..order dari Kak Yad kawan UIA...dah sarat peknen minah ni, segera sy buatkan..kang meleleh ayaq liuq baby..hihiii

Perisa stroberi dan pandan...

Sy ade 5 order lagi untuk karamel kek ni for next week...Nak benti keje lah, ngadap tepung dan mixer lagi seronok dari ngadap pc...kuikuikui.

Resipi amik kat sini kay...http://kakzusemanisgula.blogspot.com/2011/12/rese.html




10 comments:

cik sal said...

shila: siyes nmpak sedap....terliur jgak la...cmne2??kalo nk order cmne??amek by hand eh??bape ko charge yg cam kat atas tu??nakkkk.....heeee..

shilafaizz said...

aku jual 25hengget jer...nak delivery bleh, amik by hand pon bleh..kalau delivery ade caj sikit ye nak bagi kt pakcik despatch aku tuh...hehee.if nak order, pm FB aku k...

♥ mY oWn LiL StoRy ♥ said...

ayooo sdpnyerrrr...kalo pos takut hancor plk kan..anyway blh yer izinkan sy share resepi :) nk try wat laa kot2 mjd...

ashra said...

nampak cantik shila buat!..
nanti nak ngetest la jugak resepinya...
tapi bilakah?...huhu

shilafaizz said...

kak ash mekaseh..masih blajo2 jugak nih..buat la kak,hehee larat lagi ke...

Anonymous said...

shila,wth ko jual rm25 aje..murah sgt.ko untung tak ni???.huhuhu serious aku nakkkk..plizzz ko tolong pos mai langkawi...
emmm,tak kira...aku nak jugak 2 bijik..huhu
adik ipar aku study uia lagi,nati bila dia nak mai lgkawi..aku nk order 2 bijik dr ko eh...nati aku bgtau bila dia mai langkawi..serius nampak sgt sedappp.. from:langkawi with love your caramel cake.hehe mama Amsyar

shilafaizz said...

awin: balik modal tu...dapatla untung sikit brg 2,3hengget..hehe. aku buat kek ni kan suka2 bukan priority business, kalau main business aku harus letak harga standard maa..okeh2 nanti nak order juz gtau aku k..camne adik ko nk bwk tuh..

cik sal said...

shila:memndgkan aku jarang bukak fb...aku nak order kat sini jela...confirm aku nak 1 yg atas tu...tpi ko nk wat pnghntaran cmno ye??tkut die anto time aku xde kat umah...kalo nk amek, kena amek kat umah ko ke??heee..

shilafaizz said...

penghantaran by hand jer sally syg...kang pos hancur berkecai plaks..ko duduk mane? aku bleh hantar kat kawasan berdekatan...

cik sal said...

tula..berkecai kang ilang bntuk laks...hehe...duk dekt jek ngan ko...putra height..dekt x rasa?hee..

Thursday, January 19, 2012

KARAMEL KEK

Karamel Kek yang sy hasilkan buat pertama kali...heeehuuu. Alhamdulillah 1st attempt menjadi...

Eh betul lah kek ni macam jadi fenomena plak...sy buat kek ni ke potluck di office..since then ade beberapa orang kawan ofis order...Kawan2 kat FB pon ade order...Tetiba je sy jadi penjual kek...Eh eh camne ni bisness sy sebenarnye takde kaitan ngan makanan actually...Bisness sy berkaitan kayu kayan batu batuan, kain-kayan (jeng..jeng..jeng). Alhamdulillah sikit2 pon rezki kan...Takpelah kawan nak rasa kan, so sy buatkan la..dahla yg order mak2 buyong yg banyak...nanti kempunan baby...

Ni ghope setelah dipotong..sebenarnye puding karamel die tak bape kemas..takpelah 1st attempt kan...

Orang kate makan kek ni macam makan eskrem...sebab kek ni sedap dimakan sejuk2...
Ni plak 2nd attempt..order dari Kak Yad kawan UIA...dah sarat peknen minah ni, segera sy buatkan..kang meleleh ayaq liuq baby..hihiii

Perisa stroberi dan pandan...

Sy ade 5 order lagi untuk karamel kek ni for next week...Nak benti keje lah, ngadap tepung dan mixer lagi seronok dari ngadap pc...kuikuikui.

Resipi amik kat sini kay...http://kakzusemanisgula.blogspot.com/2011/12/rese.html




10 comments:

cik sal said...

shila: siyes nmpak sedap....terliur jgak la...cmne2??kalo nk order cmne??amek by hand eh??bape ko charge yg cam kat atas tu??nakkkk.....heeee..

shilafaizz said...

aku jual 25hengget jer...nak delivery bleh, amik by hand pon bleh..kalau delivery ade caj sikit ye nak bagi kt pakcik despatch aku tuh...hehee.if nak order, pm FB aku k...

♥ mY oWn LiL StoRy ♥ said...

ayooo sdpnyerrrr...kalo pos takut hancor plk kan..anyway blh yer izinkan sy share resepi :) nk try wat laa kot2 mjd...

ashra said...

nampak cantik shila buat!..
nanti nak ngetest la jugak resepinya...
tapi bilakah?...huhu

shilafaizz said...

kak ash mekaseh..masih blajo2 jugak nih..buat la kak,hehee larat lagi ke...

Anonymous said...

shila,wth ko jual rm25 aje..murah sgt.ko untung tak ni???.huhuhu serious aku nakkkk..plizzz ko tolong pos mai langkawi...
emmm,tak kira...aku nak jugak 2 bijik..huhu
adik ipar aku study uia lagi,nati bila dia nak mai lgkawi..aku nk order 2 bijik dr ko eh...nati aku bgtau bila dia mai langkawi..serius nampak sgt sedappp.. from:langkawi with love your caramel cake.hehe mama Amsyar

shilafaizz said...

awin: balik modal tu...dapatla untung sikit brg 2,3hengget..hehe. aku buat kek ni kan suka2 bukan priority business, kalau main business aku harus letak harga standard maa..okeh2 nanti nak order juz gtau aku k..camne adik ko nk bwk tuh..

cik sal said...

shila:memndgkan aku jarang bukak fb...aku nak order kat sini jela...confirm aku nak 1 yg atas tu...tpi ko nk wat pnghntaran cmno ye??tkut die anto time aku xde kat umah...kalo nk amek, kena amek kat umah ko ke??heee..

shilafaizz said...

penghantaran by hand jer sally syg...kang pos hancur berkecai plaks..ko duduk mane? aku bleh hantar kat kawasan berdekatan...

cik sal said...

tula..berkecai kang ilang bntuk laks...hehe...duk dekt jek ngan ko...putra height..dekt x rasa?hee..