Assalamualaikum...14 Oktober lepas tamatlah sudah saya berpantang selama 44 hari...tapi sampai sekarang masih banyak makanan yg saya pantang lagi..ais memang tak usik..owhhh rndunye milo ais...huhu. Jadi ape yang perlu dibuat selepas tamat tempoh larangan??? Duduk rumah? Owhh NO! mestila keluar jenjalan kan...Hehehe...nak pulak kami nak buat kenduri, so bz lah ke sana kemari...Berat badan sudah turun sebanyak 14 kilo...Yess!! bye2 lemak2 semua...huahuahua...Sy juga sempat menukar skin blog...dr pink kepada ijau...yg simple2 ajer..sy tak terer main html...hihihi
Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan . ..Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik ~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..) Bahan2: Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka
Comments