Wednesday, July 24, 2013

39weeks of Pregnancy...Mohon Doa Semua

Salam kawan2...last monday shuld be last checkup kat DEMC (if sy brsalin dlm ms trdekat ni). Alhamdulillah baby sihat estimated weight about 2.68kg...syukur baby membesar dgn sihat. Tengah scan2 tu tanye Dr.mazita bby dh engaged ke sbb klu korg sedia maklum utk ank ke-2 dan setetusnya biasanya bby akn lambat engaged. Ade yg few hours sblum brsalin baru baby engaged dan masuk ke ruang pelvik atau birth canal.

Dr . mazita rase pakai tgn kepala bby dh engaged tinggal sikit je yg belum masuk ruang tulang pelvik. So dia kata tunggu jer show or labor signs yg lain2. Until now cuma rase sakit pinggang je lah pon...dan BH yg xbape kerap. Practiced exercise and walking a lot skrg ni. Tiap hari ler pak pais teman pusing2 taman area rumah ni since ai pon dh cuti so kne kerapkn brjalan la dok rumah ni.

So there will be no new entry until sy selamat giving birth..hehe. Doakan sy selamat dan dipermudahkan melahirkan bby ke2 ni yer...mohon maaf andai ada coretan dan komen2 yg tidak di senangi..sesungguhnya yg buruk itu dr sy dan yang baik2 hanya dr Allah Taala.

Wassalam...



2 comments:

ashra said...

mudahan sihat selamat dan dimudahkan ye.nanti wasap eh kalau da bersalin.tak sabar dgr cerita awak!!! =)

Nanie Khairani said...

InsyaAllah... Nanie doakan semoga smooth sailing :)

Wednesday, July 24, 2013

39weeks of Pregnancy...Mohon Doa Semua

Salam kawan2...last monday shuld be last checkup kat DEMC (if sy brsalin dlm ms trdekat ni). Alhamdulillah baby sihat estimated weight about 2.68kg...syukur baby membesar dgn sihat. Tengah scan2 tu tanye Dr.mazita bby dh engaged ke sbb klu korg sedia maklum utk ank ke-2 dan setetusnya biasanya bby akn lambat engaged. Ade yg few hours sblum brsalin baru baby engaged dan masuk ke ruang pelvik atau birth canal.

Dr . mazita rase pakai tgn kepala bby dh engaged tinggal sikit je yg belum masuk ruang tulang pelvik. So dia kata tunggu jer show or labor signs yg lain2. Until now cuma rase sakit pinggang je lah pon...dan BH yg xbape kerap. Practiced exercise and walking a lot skrg ni. Tiap hari ler pak pais teman pusing2 taman area rumah ni since ai pon dh cuti so kne kerapkn brjalan la dok rumah ni.

So there will be no new entry until sy selamat giving birth..hehe. Doakan sy selamat dan dipermudahkan melahirkan bby ke2 ni yer...mohon maaf andai ada coretan dan komen2 yg tidak di senangi..sesungguhnya yg buruk itu dr sy dan yang baik2 hanya dr Allah Taala.

Wassalam...



2 comments:

ashra said...

mudahan sihat selamat dan dimudahkan ye.nanti wasap eh kalau da bersalin.tak sabar dgr cerita awak!!! =)

Nanie Khairani said...

InsyaAllah... Nanie doakan semoga smooth sailing :)