Monday, July 1, 2013

1 July 2013: 30days Counting Begin

Alhamdulillah...1st July dah...ops belum bersalin lagi...hehe baru cukup terms 36weeks. Atually it will be exactly 36weeks on this Wednesday...Syukur Ya Rabb for the smooth sailing -/+ 9 months pregnancy...no bengkak2 kaki like i had during Myra's pregnancy...cuma a bit tired this time faktor umur kot...mase myra preggy mid 20's ni dah late 20's...hadik2 klu nak mengandung elok la mengandung muda2...banyak energy...beza tauuu...benarlah yg kwn2 cakap faktor umur ni  banyak bagi impact to our pregnancy. But overall syukur atas segala kesihatan yg diberi ni...baby pon grows well cuma a bit smaller from her sista during last checkup on 34weeks.

My EDD is on 31/07 so we looking forward for another 30days. Dalam hati nakkkk sangat bersalin awal dr due date. Tapi semua Allah dh tetapkan bila kan...cuma harapan tu tinggi menggunung nak bersalin awal sikit kali ni...Actually last week ade few contraction. Agak kuat dan sakit. Tapi rasenye tu disebabkan terlalu banyak berjalan siap lari-lari anak pula kat jalan tar nun...heheh. Until now juz having BH yg biasa2 jer...tak lame lagi masuk Ramadhan dah...feeling excited for this coming Ramadhan coz my babies semua baby Ramadhan...actually you will have some 'unexplained' feeling bila bersalin di Bulan Ramadhan ni..maybe disebabkan bulan penuh berkah kot...rase macam tenang jer sambil2 puasa, tingkatkn amal ibadah and the same time u are waiting for baby's arrival. Perasaan tu susah nak diungkapkan. Some people will said 'susah jer nk ganti puasa banyak2' huk aloh...klu dh biasa puasa sunat takde hal...cewahhh. Lagipun fikir logik Allah bagi 11 bulan yg cukup panjang utk ganti puasa tu...i have gone thru dat once, takde masalah nak ganti.

Next checkup will be on this coming Saturday 6 july...xsabar nk tgk adik baby...so far since tau gender on 18weeks until now the gender still the same.huhuu memang no pinky2 this time...all are mixed colors cos i dun like the common blue color. Nanti lepas checkup will update you all. Rasenye checkup sabtu ni dah kene buat CTG. Harap2 dah ade contraction..huhuu xsabar nak bersalin!

1 comments:

ashra said...

Mudahan dmudahkan urusan ya
X sbr tgu ank bujang awk!!! Hehe.

Monday, July 1, 2013

1 July 2013: 30days Counting Begin

Alhamdulillah...1st July dah...ops belum bersalin lagi...hehe baru cukup terms 36weeks. Atually it will be exactly 36weeks on this Wednesday...Syukur Ya Rabb for the smooth sailing -/+ 9 months pregnancy...no bengkak2 kaki like i had during Myra's pregnancy...cuma a bit tired this time faktor umur kot...mase myra preggy mid 20's ni dah late 20's...hadik2 klu nak mengandung elok la mengandung muda2...banyak energy...beza tauuu...benarlah yg kwn2 cakap faktor umur ni  banyak bagi impact to our pregnancy. But overall syukur atas segala kesihatan yg diberi ni...baby pon grows well cuma a bit smaller from her sista during last checkup on 34weeks.

My EDD is on 31/07 so we looking forward for another 30days. Dalam hati nakkkk sangat bersalin awal dr due date. Tapi semua Allah dh tetapkan bila kan...cuma harapan tu tinggi menggunung nak bersalin awal sikit kali ni...Actually last week ade few contraction. Agak kuat dan sakit. Tapi rasenye tu disebabkan terlalu banyak berjalan siap lari-lari anak pula kat jalan tar nun...heheh. Until now juz having BH yg biasa2 jer...tak lame lagi masuk Ramadhan dah...feeling excited for this coming Ramadhan coz my babies semua baby Ramadhan...actually you will have some 'unexplained' feeling bila bersalin di Bulan Ramadhan ni..maybe disebabkan bulan penuh berkah kot...rase macam tenang jer sambil2 puasa, tingkatkn amal ibadah and the same time u are waiting for baby's arrival. Perasaan tu susah nak diungkapkan. Some people will said 'susah jer nk ganti puasa banyak2' huk aloh...klu dh biasa puasa sunat takde hal...cewahhh. Lagipun fikir logik Allah bagi 11 bulan yg cukup panjang utk ganti puasa tu...i have gone thru dat once, takde masalah nak ganti.

Next checkup will be on this coming Saturday 6 july...xsabar nk tgk adik baby...so far since tau gender on 18weeks until now the gender still the same.huhuu memang no pinky2 this time...all are mixed colors cos i dun like the common blue color. Nanti lepas checkup will update you all. Rasenye checkup sabtu ni dah kene buat CTG. Harap2 dah ade contraction..huhuu xsabar nak bersalin!

1 comment:

ashra said...

Mudahan dmudahkan urusan ya
X sbr tgu ank bujang awk!!! Hehe.