Skip to main content

My Home Decor 1

Alhamdulillah...hari Sabtu lepas 6/11 kami dah selamat wat ThanksGiving dan Housewarming...Semuanya telah selesai, makanan sikit je tinggal...alhamdulillah sebab kami risau sangat makanan tak cukup...Terima kasih kepada mak saye The Great Chef untuk majlis ini...Semua puji sedap sampaikn bagi mesej kat Facebook dan henpon lagi...Kemane tumpahnye kuah kalau tak ke nasi...aikk??

Ok..sebenarnye entry ni dibuat pasal decor2 rumah saye..oppss umah hubby..saye punye peranan memenuhkan umah hubby..huhuu..Interior Designer nya tak lain tak bukan adalah Puan Shila sendrik...hihii.Tak mampu la nak hire interior designer luar,ikut sedap mata sendri sudaa...kami pilih  Modern Concept ..Ni sebenarnye cuma 95% siap...lagi 5% akan dipenuhkan secepat mungkin...mari habiskan duit hiaskan rumah sebelom saye beli benda lain...heehuu...Tadaaa nilah sipi2 decoration di rumah kami...

~ Living Room ~
 ~ Dining Area ~
~ Pintu Masuk ~

This is my faveret !!! Inilah dapor kesayangan saye...Disinilah saye mencurahkan air tangan memasak untuk suami...huahuaa ~ poyosnye
< Semua modern concept tetiba ade perabot jati lak kan? Apekehei...Saye nak let go tapi hubby tak bagi sebab ni perabot pertama yg kami beli..Syg katenye..Oklah letak je la kat ceruk sinun >

Cat dinding pilihan bersama tapi all furnitures and lamp dari segi design and color pilihan saye...Suami hanye pilih downlight saje...Okeh..sekian saje..nanti dah siap bebetui saye updates lagi mane tau bleh jadi sumber inspirasi kamu pula kan...Pasan yek!




Comments

echa said…
cantik nyer......suka ngan concept umah nie :)
Wina Momma Kira said…
canteknye...serius mcm tgk dalam majalah :-)

ala..jgn la let go perabot jati tue..kan unik & ade sentimental value hikhikhik
shilafaizz said…
cantik tak?huahua...mcm rancangan eric plak...

wina, memula mmg nk letgo pastu hubby cakap syg la..kayu jati tulah perabot pertama yg kami beli..mase tu umah kosong je lagi..mmg btul ade sentimental value la..
Wahida Shukeri said…
sheila: cantik nye umah ko..best nye ade umah sendiri..leh deco mcm2..cantik..jeles...:)
Cntiknye rumah kamu!! Jeles! Hehe.. Dapur marble tu cntik, tp cupboard warna putih tu kena jaga betul2 la.. Kalau sy mesti fail nak maintain putih coz i'm soooo clumsy! ;p
shilafaizz said…
terima kaseh..lepas ni sy leh benti kje bank..jadi interior designer plk..kuikui
wahida, ala kamu ni...sikit hari lagi kamu pon bleh ade rumah sendiri ape...pastu decor la macam mane kamu nak yer..
baya, hah...kalo nak wat kitchen cabinet bleh consult dgn saye..hihi coz sy dh muak gi survey mase nak wat kitchen cabinet ni..ssh sgt nak wat decision..cabinet tu putih2 kehijaun, sangat2 senang dijage coz from material 3G glass..kalo kotor tggl lap gitu2 saje suda berkilat balik..
hasnolleilla said…
ska2!..comel la puan shila oii..hhihi
ska dapur tuh,klau la dpt dapur gitu kan,confirm suami i yg masak selalu..haha
pape pun credit to u shila..overall,lawa!
shilafaizz said…
mekacih ler puan hani oii...hehe..
biase2 saje bnyk lg yg kosong nih..
eh ingatkan dapat dapor lawa die yg nak masak..lakinye plak msk yer..
hasnolleilla said…
hehe..aa kan..somi pulak..silap..cehh..hehe..
xpe2,isi mana patut..umah hani pun cincai2 je perabut..depan tv just ade bean bag je..sebb serabut ngan alat2 ainuddin dan nak main game ps3..teruk betul,sape dtg,silalah bersila..haahha

psttt..xde sape dtg pun..ngeee
marlea said…
Cantikny.. Bleh bg contact utk plaster ceiling.. Email kt marlea502@gmail.com.tq

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…