Wednesday, November 10, 2010

My Home Decor 1

Alhamdulillah...hari Sabtu lepas 6/11 kami dah selamat wat ThanksGiving dan Housewarming...Semuanya telah selesai, makanan sikit je tinggal...alhamdulillah sebab kami risau sangat makanan tak cukup...Terima kasih kepada mak saye The Great Chef untuk majlis ini...Semua puji sedap sampaikn bagi mesej kat Facebook dan henpon lagi...Kemane tumpahnye kuah kalau tak ke nasi...aikk??

Ok..sebenarnye entry ni dibuat pasal decor2 rumah saye..oppss umah hubby..saye punye peranan memenuhkan umah hubby..huhuu..Interior Designer nya tak lain tak bukan adalah Puan Shila sendrik...hihii.Tak mampu la nak hire interior designer luar,ikut sedap mata sendri sudaa...kami pilih  Modern Concept ..Ni sebenarnye cuma 95% siap...lagi 5% akan dipenuhkan secepat mungkin...mari habiskan duit hiaskan rumah sebelom saye beli benda lain...heehuu...Tadaaa nilah sipi2 decoration di rumah kami...

~ Living Room ~
 ~ Dining Area ~
~ Pintu Masuk ~

This is my faveret !!! Inilah dapor kesayangan saye...Disinilah saye mencurahkan air tangan memasak untuk suami...huahuaa ~ poyosnye
< Semua modern concept tetiba ade perabot jati lak kan? Apekehei...Saye nak let go tapi hubby tak bagi sebab ni perabot pertama yg kami beli..Syg katenye..Oklah letak je la kat ceruk sinun >

Cat dinding pilihan bersama tapi all furnitures and lamp dari segi design and color pilihan saye...Suami hanye pilih downlight saje...Okeh..sekian saje..nanti dah siap bebetui saye updates lagi mane tau bleh jadi sumber inspirasi kamu pula kan...Pasan yek!




10 comments:

echa said...

cantik nyer......suka ngan concept umah nie :)

Wina Momma Kira said...

canteknye...serius mcm tgk dalam majalah :-)

ala..jgn la let go perabot jati tue..kan unik & ade sentimental value hikhikhik

shilafaizz said...

cantik tak?huahua...mcm rancangan eric plak...

wina, memula mmg nk letgo pastu hubby cakap syg la..kayu jati tulah perabot pertama yg kami beli..mase tu umah kosong je lagi..mmg btul ade sentimental value la..

Wahida Shukeri said...

sheila: cantik nye umah ko..best nye ade umah sendiri..leh deco mcm2..cantik..jeles...:)

* Mawar Nafastari * said...

Cntiknye rumah kamu!! Jeles! Hehe.. Dapur marble tu cntik, tp cupboard warna putih tu kena jaga betul2 la.. Kalau sy mesti fail nak maintain putih coz i'm soooo clumsy! ;p

shilafaizz said...

terima kaseh..lepas ni sy leh benti kje bank..jadi interior designer plk..kuikui
wahida, ala kamu ni...sikit hari lagi kamu pon bleh ade rumah sendiri ape...pastu decor la macam mane kamu nak yer..
baya, hah...kalo nak wat kitchen cabinet bleh consult dgn saye..hihi coz sy dh muak gi survey mase nak wat kitchen cabinet ni..ssh sgt nak wat decision..cabinet tu putih2 kehijaun, sangat2 senang dijage coz from material 3G glass..kalo kotor tggl lap gitu2 saje suda berkilat balik..

hasnolleilla said...

ska2!..comel la puan shila oii..hhihi
ska dapur tuh,klau la dpt dapur gitu kan,confirm suami i yg masak selalu..haha
pape pun credit to u shila..overall,lawa!

shilafaizz said...

mekacih ler puan hani oii...hehe..
biase2 saje bnyk lg yg kosong nih..
eh ingatkan dapat dapor lawa die yg nak masak..lakinye plak msk yer..

hasnolleilla said...

hehe..aa kan..somi pulak..silap..cehh..hehe..
xpe2,isi mana patut..umah hani pun cincai2 je perabut..depan tv just ade bean bag je..sebb serabut ngan alat2 ainuddin dan nak main game ps3..teruk betul,sape dtg,silalah bersila..haahha

psttt..xde sape dtg pun..ngeee

marlea said...

Cantikny.. Bleh bg contact utk plaster ceiling.. Email kt marlea502@gmail.com.tq

Wednesday, November 10, 2010

My Home Decor 1

Alhamdulillah...hari Sabtu lepas 6/11 kami dah selamat wat ThanksGiving dan Housewarming...Semuanya telah selesai, makanan sikit je tinggal...alhamdulillah sebab kami risau sangat makanan tak cukup...Terima kasih kepada mak saye The Great Chef untuk majlis ini...Semua puji sedap sampaikn bagi mesej kat Facebook dan henpon lagi...Kemane tumpahnye kuah kalau tak ke nasi...aikk??

Ok..sebenarnye entry ni dibuat pasal decor2 rumah saye..oppss umah hubby..saye punye peranan memenuhkan umah hubby..huhuu..Interior Designer nya tak lain tak bukan adalah Puan Shila sendrik...hihii.Tak mampu la nak hire interior designer luar,ikut sedap mata sendri sudaa...kami pilih  Modern Concept ..Ni sebenarnye cuma 95% siap...lagi 5% akan dipenuhkan secepat mungkin...mari habiskan duit hiaskan rumah sebelom saye beli benda lain...heehuu...Tadaaa nilah sipi2 decoration di rumah kami...

~ Living Room ~
 ~ Dining Area ~
~ Pintu Masuk ~

This is my faveret !!! Inilah dapor kesayangan saye...Disinilah saye mencurahkan air tangan memasak untuk suami...huahuaa ~ poyosnye
< Semua modern concept tetiba ade perabot jati lak kan? Apekehei...Saye nak let go tapi hubby tak bagi sebab ni perabot pertama yg kami beli..Syg katenye..Oklah letak je la kat ceruk sinun >

Cat dinding pilihan bersama tapi all furnitures and lamp dari segi design and color pilihan saye...Suami hanye pilih downlight saje...Okeh..sekian saje..nanti dah siap bebetui saye updates lagi mane tau bleh jadi sumber inspirasi kamu pula kan...Pasan yek!




10 comments:

echa said...

cantik nyer......suka ngan concept umah nie :)

Wina Momma Kira said...

canteknye...serius mcm tgk dalam majalah :-)

ala..jgn la let go perabot jati tue..kan unik & ade sentimental value hikhikhik

shilafaizz said...

cantik tak?huahua...mcm rancangan eric plak...

wina, memula mmg nk letgo pastu hubby cakap syg la..kayu jati tulah perabot pertama yg kami beli..mase tu umah kosong je lagi..mmg btul ade sentimental value la..

Wahida Shukeri said...

sheila: cantik nye umah ko..best nye ade umah sendiri..leh deco mcm2..cantik..jeles...:)

* Mawar Nafastari * said...

Cntiknye rumah kamu!! Jeles! Hehe.. Dapur marble tu cntik, tp cupboard warna putih tu kena jaga betul2 la.. Kalau sy mesti fail nak maintain putih coz i'm soooo clumsy! ;p

shilafaizz said...

terima kaseh..lepas ni sy leh benti kje bank..jadi interior designer plk..kuikui
wahida, ala kamu ni...sikit hari lagi kamu pon bleh ade rumah sendiri ape...pastu decor la macam mane kamu nak yer..
baya, hah...kalo nak wat kitchen cabinet bleh consult dgn saye..hihi coz sy dh muak gi survey mase nak wat kitchen cabinet ni..ssh sgt nak wat decision..cabinet tu putih2 kehijaun, sangat2 senang dijage coz from material 3G glass..kalo kotor tggl lap gitu2 saje suda berkilat balik..

hasnolleilla said...

ska2!..comel la puan shila oii..hhihi
ska dapur tuh,klau la dpt dapur gitu kan,confirm suami i yg masak selalu..haha
pape pun credit to u shila..overall,lawa!

shilafaizz said...

mekacih ler puan hani oii...hehe..
biase2 saje bnyk lg yg kosong nih..
eh ingatkan dapat dapor lawa die yg nak masak..lakinye plak msk yer..

hasnolleilla said...

hehe..aa kan..somi pulak..silap..cehh..hehe..
xpe2,isi mana patut..umah hani pun cincai2 je perabut..depan tv just ade bean bag je..sebb serabut ngan alat2 ainuddin dan nak main game ps3..teruk betul,sape dtg,silalah bersila..haahha

psttt..xde sape dtg pun..ngeee

marlea said...

Cantikny.. Bleh bg contact utk plaster ceiling.. Email kt marlea502@gmail.com.tq