Skip to main content

Nuha Nazneen Humayraa

Salam semua,
Mummy Humayra ni kebosanan xde keje nak buat jadi berblogging jelah kejenye...nak hapdate pengalaman bersalin aritu tak terhapdate lagi...pastu oleh kerana dok ngadap anak jer lam pantang ni entry pon psl anak dan post gamba2 anak dara sy jelah...layannnn...ha layann skali gambar Hari Raya Eidulfitr 1431H yg lepas...

~Humayraa berusia 10 hari~

~Baru lepas mandi~
 ~Mummy yg masih gumuks.heheh..xpe baru 10hari kann...~

~Dengan ayah di pagi raye~

~Syioknyeee anak mummy tdo...ni mase 18 hari

Notakaki: Sekian saje utk kali ini...humayraa dh tdo, nyusu sudah, salin pampers sudah,ayh die pn dh tdo,layan intenet sensorang...time for myself..heehuu






Comments

wahida said…
sheila....congrats...cantik nye nama baby ko....sweet je...ko pantang kat mana??
shilafaizz said…
nama je ke cantik?? bby aku cute and sweet x??heheh
aku pantang kt umah mak aku ler kt johor..
tahniah shila...tak pe, jgn risau gemuks tu yer...hehe...lama2 nanti kuyus la...
shilafaizz said…
kak fiza, sy prgnnt naik 17kilos tau...huhu tp skrg dh trun 11kilo..alhamdulillah la..tggl lagi 6kilo lemak2 degil perlu dihapuskan
Anonymous said…
salam, bleh tanya detail pasal hospital salam tue..saya ingat nak bersalin kat sana jugakk.tapi tak tau dia caj after delivery berapa?minta tlg ye kak..-nie_za
Anonymous said…
kak, nanti email kat saya ke maklumat bleh.skrg dah 36 weeks baru nak buat checkup..thanx kak.

nie_za email : nie_za@yahoo.com atau bg phone ke nanti saya call..
shilafaizz said…
ni no phone sy..019-3665776..sy dh email details psl SALAM tp klu nk contact sy pon xpe..leh kenal-kenalan..heheh
Anonymous said…
salam kak..:) saya salah bagi email address..hehehe..nie_jaja@yahoo.com.nanti akak forwardkan balik ek..:)..oh, nak bagitau jugak saya dah start checkup kat situ..hopefully semua selamat mcm akak..:)

Popular posts from this blog

Spiral Spaghetti Goreng Ala Chef Shila

Di atas permintaan rakan-rakan di FB yang mem-view album resipi saye...dan merequest resipi dari saye terutamanya Epa Hassan...Dengan berbesar hati sekali saye sanggup dan rela membocorkan resipi turun temurun nenek moyang..huahuaaa...Kawan2, nak masakan sedap ni sebenonye kena ade satu skill, skill 'pandai agak-agak'...cmno tu? maksudnye, kalau orang tanye bape banyak lada nak letak? agak2 jer...ha gitu ler... hikhik
~Ha menarik tak spaghetti saye ni? (klu xmenarik sudah, ade ku kesah..)
Bahan2:
Spiral Spaghetti 250gram/setengah paket - 4 org makan (nak pasta lain pun boleh elbow ke,shell ke ikut sedap mate..saye suka guna brand San Remo atau Fusilli) *Seafood - Udang, sotong dsb...tapi saye suka guna udang saje (Udang saiz L atau M) *Minced chicken/beef *Lada kering - gunting dan direbus Bawang besar - sebiji Bawang putih - 4 ulas Sos Tiram *Sawi batang hijau *Carrot - dipotong panjang macam dalam gambar Telur - 2biji Garam dan bahan perasa (* = Ikut korang ler kalo suka letakla lebih...…

Mencari Hospital Bersalin

Weekend lepas sy dan en suami pergilah survey2 hospital bersalin di sekitar klang dan shah alam nih...kat shah alam SJMC, DEMC femes jugak tapi rates dah mcm KPJ lum lagi ade prob2 lain...maunye cecah 6k skali bersalin...sy kena berkira2 gak sbb company hanya cover tak sampai 1k pon maternity cost. Sy ade berkenan kat satu pusat bersalin ni dpt info pas survey kat intenet.ala2 pusrawi tapi kecik jelah sbb baru 2years beroperasi nmnya Pusat Bersalin Barakah. Doctor yg sambut baby sume pompuan (preferred coz dlm islam kne cari yg pompuan dulu dah xde barulah bleh doc llki yg sambut...maklumlah time bersalin tu sume aurat terbukak kan...). Tapi mslhnya kat sana hny menerima normal delivery, kalau ade prob kena hantar hospital lain tapi disambut oleh doc yg sama gak sbb pusat berslain tu xcukup facilities lagi. Hubby xprefer sebab yelah time bersalin tu mcm2 leh jadi, kot2 lah ade prob maunye aku kne transfer hosptal lain ms kepala baby dh nak terkeluar (nauzubillah kan...tapi bnyk kes yg…

Pengat Pisang

Semalam hari ahad, so oleh kerana tak bekerja sy pon teruja nk memasak...sy buatkan suami nasi lemak smbal udang + telur dadar, kacang,bilis goreng, tempe goreng n ulam timun bersama pencuci mulut pengat pisang..Sy nak share resipi membuat pengat pisang di sini...pengat pisang adalah manisan feveret sy...sy suka mkn time suam2 atau pun sejuk frm fridge..emm mungkin ramai dh terer buat pengat pisang tp cuba lihat2 maybe ada lain sikit dgn resipi kamu...check it out!



Bahan2:
Pisang nipah dipotong kecil2 - Sesisir
Kelapa Parut  - Sebiji
Gula Kabung/ Gula Melaka - 1/2 biji dicincang halus
Biji Sagu
Gula Pasir - 2 sudu
Secubit Garam
Daun Pandan

Cara Memasak:
1. Kelapa parut diambil santan nya, diasingkan yg pekat dan yg cair (perahan pertama dicampur air sedikit saje utk dptkan santan yg betul2 pekat kira2 satu cawan). Untuk santan cair agak2 ler banyak mane pisang tu ye..senang kate buat 2 kali perahan santan cair
2. Panaskan santan cair terlebih dahulu atas api , masuk pisang yg telah di…