Tuesday, September 7, 2010

Baby Merdeka-Fresh from the Womb

Assalamualaikum kengkawan sume...lame kan xdengar celoteh dari saye?? heheh...macamla ramai benor yg follow blog sy kan...saye baru berkesempatan berblogging coz dalam confinement period skang ni...Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi, sy telah selamat melahirkan bby girl secara normal pada 31 Aug 2010 di Shah Alam Specialist Hospital tepat jam 0530 petang dan dsambut oleh Pakar Obstetrician & Gynaecologyst, Dr.Siti Mariam Sh.Ahmad...EDD sy 28.08.2010 tapi sy overdue 3 hari..baby tahan2 nak keluar sebab nak jadi baby merdeka...Baby diberi nama Nuha Nazneen Humayraa binti Nurul Faizz. Semoga puteri sy ini menjadi anak yg bijak (Nuha) dan solehah, cantik (Nazneen) bukan sahaja dari segi paras rupa tapi juga cantik peribadinya, akhlak dan perilakunya...Humayraa pulak nama pilihan sy...Semoga anak mummy dan ayah membesar dengan sihat yer...

Sy nak hapdate pengalaman melahirkan Humayraa tapi panjang sgt la sy bukak entry lain lah ye...Perkenalkan dulu anak dara sy ni....


Fresh from the oven...baru lepas kuar dari perut mummy ~

Humayraa ~ day 1

6 comments:

nik ceema said...

Tahniah shila... comel anak dara mu tu. Hehe.. beraya sakan dgn baby merdeka. :D :D


Selamat berpantang gak. Alhamdulillah semua selamat utk shila.

mazz said...

salam shila
tahniah ye dah selamat bersalin dan
selamat berpantang.raya ni tak dapat lah mkn lemang & rendang...hehehe
comel laa baby girl ni...tembam pipi die..

hani said...

shila..tahniah..bby merdeka..hihi

dapat anak dara dah..jaga2..anak kite anak teruna..ehehhe

slamat berpantang buat kiter2 ye..
comel bby nuha..membesar dengan baik yer..

sa'adah said...

congrats shila....baby ikut muka sapa ya??

shilafaizz said...

thanx sume diatas doa2 kalian sy berjaya bersalin normal..hampir2 ke operation theatre tau.

hani: jaga2 gak, anak sy ank dara mcm leh berbesan kita ni yek??kuikui
maz and hani, selamat berpantang jgk ye..mkn jgn main bedal jek..heh

saadah: mukanya bnyk ikut ayah die..

Shaz said...

Salam..
waaa.. u baby sama tarikh lahir ngan my baby gak. Tapi dia lahir 31 August 2009. Setahun awal.. memang awal dari sepatutnya pun. Shud keluar on hari raya, tapi dia nak kuar hari merdeka.

Anyway, saya nak kongsi pasal pengalaman check up perut kat sini.
Salam - Shah Alam Specialist Hospital (SALAM)
No. 2-14 Jalan Nelayan 19/B, Shah Alam

Gynea - Dr. Siti Mariam Sh Ahmad ni memang ok. Cuma saya tak berapa berkenan ngan hal2 admin kat sini. Contohnya, procedure untuk urine test. Ada ke patut kita sebagai patient kena buat ujian itu sendiri. Asst doctor cuma kasi strip ujian, dan suruh kita buat kat toilet dan bawa benda tu n tunjuk result kat dia dan dia rekod dlm kad laporan. Imagine camna kita yang perut besar ni nak tunduk dan pastikan strip terkena urine kita. Berbeza dengan hospital swasta lain yg pernah saya pergi sebelum ini. FYI, ini kandungan saya yg ke-5. Even Sunway medical center pun tak buat pesakit dia macam ni, hatta sesetengah hospital kerajaan. Bila saya compare charge untuk sekali check up..lebih kurang sama jer, tapi service kat sunmed jauh lebih baik.

2nd, toilet kat salam yg kami guna untuk buat ujian juga tak berapa bersih/hygenic. dah le ada 1 bilik jer... kedudukan toilet agak terbuka mengadap kauter pendaftaran. Saya tgk patient lain cam tak kisah bawak strip ujian kencing dengan bare hand melalui kwsn orang ramai menunggu menuju ke kaunter asst doktor. Amat memalukan sebab tidak islamic friendly since saya tengok most of the staffs pakai tudung. Cam pelik sangat lah..

Actually byk lg yg saya tak puas hati ngan servis hospital ini. Tengah timbang2 nak pergi ke sunway balik kut.. lagipun rekod dah ada kat situ. Saya ke Salam sebab dekat dengan rumah yang baru kami diami dan atas recommendation seorang kawan.

Sesetengah orang boleh terima keadaan di atas, cam saya pulak punya expectation berbeza kalau kat hosp swasta.. sesuai dengan harga yang di bayar, saya mengharapkan service yg bukan seperti yang saya nyatakan di atas. Wallahuallam.

Tuesday, September 7, 2010

Baby Merdeka-Fresh from the Womb

Assalamualaikum kengkawan sume...lame kan xdengar celoteh dari saye?? heheh...macamla ramai benor yg follow blog sy kan...saye baru berkesempatan berblogging coz dalam confinement period skang ni...Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi, sy telah selamat melahirkan bby girl secara normal pada 31 Aug 2010 di Shah Alam Specialist Hospital tepat jam 0530 petang dan dsambut oleh Pakar Obstetrician & Gynaecologyst, Dr.Siti Mariam Sh.Ahmad...EDD sy 28.08.2010 tapi sy overdue 3 hari..baby tahan2 nak keluar sebab nak jadi baby merdeka...Baby diberi nama Nuha Nazneen Humayraa binti Nurul Faizz. Semoga puteri sy ini menjadi anak yg bijak (Nuha) dan solehah, cantik (Nazneen) bukan sahaja dari segi paras rupa tapi juga cantik peribadinya, akhlak dan perilakunya...Humayraa pulak nama pilihan sy...Semoga anak mummy dan ayah membesar dengan sihat yer...

Sy nak hapdate pengalaman melahirkan Humayraa tapi panjang sgt la sy bukak entry lain lah ye...Perkenalkan dulu anak dara sy ni....


Fresh from the oven...baru lepas kuar dari perut mummy ~

Humayraa ~ day 1

6 comments:

nik ceema said...

Tahniah shila... comel anak dara mu tu. Hehe.. beraya sakan dgn baby merdeka. :D :D


Selamat berpantang gak. Alhamdulillah semua selamat utk shila.

mazz said...

salam shila
tahniah ye dah selamat bersalin dan
selamat berpantang.raya ni tak dapat lah mkn lemang & rendang...hehehe
comel laa baby girl ni...tembam pipi die..

hani said...

shila..tahniah..bby merdeka..hihi

dapat anak dara dah..jaga2..anak kite anak teruna..ehehhe

slamat berpantang buat kiter2 ye..
comel bby nuha..membesar dengan baik yer..

sa'adah said...

congrats shila....baby ikut muka sapa ya??

shilafaizz said...

thanx sume diatas doa2 kalian sy berjaya bersalin normal..hampir2 ke operation theatre tau.

hani: jaga2 gak, anak sy ank dara mcm leh berbesan kita ni yek??kuikui
maz and hani, selamat berpantang jgk ye..mkn jgn main bedal jek..heh

saadah: mukanya bnyk ikut ayah die..

Shaz said...

Salam..
waaa.. u baby sama tarikh lahir ngan my baby gak. Tapi dia lahir 31 August 2009. Setahun awal.. memang awal dari sepatutnya pun. Shud keluar on hari raya, tapi dia nak kuar hari merdeka.

Anyway, saya nak kongsi pasal pengalaman check up perut kat sini.
Salam - Shah Alam Specialist Hospital (SALAM)
No. 2-14 Jalan Nelayan 19/B, Shah Alam

Gynea - Dr. Siti Mariam Sh Ahmad ni memang ok. Cuma saya tak berapa berkenan ngan hal2 admin kat sini. Contohnya, procedure untuk urine test. Ada ke patut kita sebagai patient kena buat ujian itu sendiri. Asst doctor cuma kasi strip ujian, dan suruh kita buat kat toilet dan bawa benda tu n tunjuk result kat dia dan dia rekod dlm kad laporan. Imagine camna kita yang perut besar ni nak tunduk dan pastikan strip terkena urine kita. Berbeza dengan hospital swasta lain yg pernah saya pergi sebelum ini. FYI, ini kandungan saya yg ke-5. Even Sunway medical center pun tak buat pesakit dia macam ni, hatta sesetengah hospital kerajaan. Bila saya compare charge untuk sekali check up..lebih kurang sama jer, tapi service kat sunmed jauh lebih baik.

2nd, toilet kat salam yg kami guna untuk buat ujian juga tak berapa bersih/hygenic. dah le ada 1 bilik jer... kedudukan toilet agak terbuka mengadap kauter pendaftaran. Saya tgk patient lain cam tak kisah bawak strip ujian kencing dengan bare hand melalui kwsn orang ramai menunggu menuju ke kaunter asst doktor. Amat memalukan sebab tidak islamic friendly since saya tengok most of the staffs pakai tudung. Cam pelik sangat lah..

Actually byk lg yg saya tak puas hati ngan servis hospital ini. Tengah timbang2 nak pergi ke sunway balik kut.. lagipun rekod dah ada kat situ. Saya ke Salam sebab dekat dengan rumah yang baru kami diami dan atas recommendation seorang kawan.

Sesetengah orang boleh terima keadaan di atas, cam saya pulak punya expectation berbeza kalau kat hosp swasta.. sesuai dengan harga yang di bayar, saya mengharapkan service yg bukan seperti yang saya nyatakan di atas. Wallahuallam.